0 produkter
0 kr
Dessa falaflar smakar fantastiskt av pistaschnötter. Falaflarna görs i ugnen men blir lika krispigt goda som om de vore friterade.
Ingredienser |
| ||||||||||||
ca 25 st | |||||||||||||
400 g kokta kikärter | |||||||||||||
1 dl vatten | |||||||||||||
60 g pistaschnötter utan skal | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor | |||||||||||||
1 msk chiafrön | |||||||||||||
1 msk olivolja | |||||||||||||
2 msk kikärtsmjöl | |||||||||||||
1/2 tsk spiskummin | |||||||||||||
Salt och peppar |
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa kikärterna tillsammans med vattnet i en mixerskål. Hacka pistaschnötterna fint och blanda ner i kikärtssmeten. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda sedan ner övriga ingredienser. Låt smeten stå i ungefär 10 minuter.
Forma ca 25 jämnstora bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till lite lätt på varje boll och grädda sedan falaflarna i ugnen i ca 20 minuter. De är klara när de enkelt släpper från bakplåtspappret.
Servera med ris och sallad eller prova att använda dem som fyllning i fullkornswraps.