Recept: Pistaschfalaflar

Dessa falaflar smakar fantastiskt av pistaschnötter. Falaflarna görs i ugnen men blir lika krispigt goda som om de vore friterade.

Pistaschfalaflar på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper falafel
Energi45,7 kcal
Protein2 g
Kolhydrater3,6 g
Fett2,3 g
Fibrer1,3 g
ca 25 st
400 g kokta kikärter
1 dl vatten
60 g pistaschnötter utan skal
2 vitlöksklyftor
1 msk chiafrön
1 msk olivolja
2 msk kikärtsmjöl
1/2 tsk spiskummin
Salt och peppar

Tillredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa kikärterna tillsammans med vattnet i en mixerskål. Hacka pistaschnötterna fint och blanda ner i kikärtssmeten. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda sedan ner övriga ingredienser. Låt smeten stå i ungefär 10 minuter.

Forma ca 25 jämnstora bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till lite lätt på varje boll och grädda sedan falaflarna i ugnen i ca 20 minuter. De är klara när de enkelt släpper från bakplåtspappret.

Servera med ris och sallad eller prova att använda dem som fyllning i fullkornswraps.


Ingredienser

 
Chiafrön
 
Olivolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Vitaminer och mineraler för vegetarianer och veganer

Läs mer om de vitaminer och mineraler som vegetarianer och veganer bör tänka på.
 

Guide: Kosttillskott för vegetarianer

Lär dig hur du får i dig allt du behöver som vegetarian.
 

Vad gör aminosyran L-lysin?

Aminosyran lysin är en av de livsnödvändiga aminosyrorna.
 

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 

Vi listar: Hälsofördelarma med vegetarisk kost

Att äta vegetariskt har flera hälsofördelar som du kan läsa mer om här.
 

Recept: Kikärtsbiffar med chilisås

Smakrika kikärtsbiffar som passar utmärkt att äta under en renande kur.
 

Recept: Linsbiffar

Glutenfria och smakrika linsbiffar som passar perfekt i matlådan.
 

Recept: Tomatsoppa

En god och smakrik tomatsoppa som både mättar och värmer.
 

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
 

Recept: Ugnsbakad aubergine med linsröra

En kalorisnål men mättande rätt som passar utmärkt till både middag och lunch.
Visa fler