0 produkter
0 kr
Ett knaprigt knäckebröd med juliga smaker passar utmärkt på julbordet. Detta innehåller dessutom extra mycket protein!
Ingredienser |
| ||||||||||||
Ger 1 plåt (ca 20 bitar) | |||||||||||||
1 dl linfrön | |||||||||||||
1 dl pumpakärnor | |||||||||||||
1 dl sesamfrön | |||||||||||||
1 dl solroskärnor | |||||||||||||
1/2 dl naturellt proteinpulver | |||||||||||||
1/2 dl bovetemjöl | |||||||||||||
1 1/2 tsk kanel | |||||||||||||
1/2 tsk malen kryddnejlika | |||||||||||||
1/2 tsk ingefära | |||||||||||||
2 1/2 dl kokande vatten |
Värm ugnen till 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser utom vattnet i en bunke. Rör om och se till att allt är blandat.
Häll till sist ner det kokande vattnet och rör om.
Bre ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret. Använd en slickepott för att få smeten jämntjock. Är smeten ojämn kommer knäckebrödet att bli ojämnt gräddat.
Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen i ca. 40 minuter. Låt
knäckebrödet svalna och bryt det sedan i oregelbundna bitar.