Recept: Flygande Jacob
Denna klassiska rätt med nötter och banan kan du enkelt göra till en proteinrik hälsomåltid. Gott, enkelt och nyttigt!
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
4 kycklingfiléer | |||||||||||||
150 g kycklingbacon eller kalkonbacon | |||||||||||||
1 banan | |||||||||||||
2,5 dl matlagningsgrädde (mager) | |||||||||||||
1 dl cashewnötter | |||||||||||||
1 tsk chiliflingor | |||||||||||||
1/2 tsk paprikakrydda | |||||||||||||
1/2 tsk salt | |||||||||||||
svartpeppar | |||||||||||||
Tillbehör | |||||||||||||
4 portioner råris | |||||||||||||
Sallat | |||||||||||||
Tomater |
Tillredning
Värm ugnen till 225 grader.
Skär kycklingfiléerna i kuber och bryn dem lätt i en stekpanna. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och paprika. Lägg den stekta kycklingen i botten på en ugnsform.
Skär baconet i mindre bitar och stek det lätt. Lägg det stekta baconet på kycklingen i formen.
Skala bananen och skär den i skivor. Lägg bananen på kycklingen och baconet i formen.
Blanda matlagningsgrädde och chiliflingor och häll såsen i ugnsformen.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strö cashewnötterna över den färdiglagade kycklingen och servera rätten med riset och grönsakerna.