Recept: Entrecote med svamp och chevre
Grillat är godast, speciellt med riktigt välsmakande tillbehör till. Med en blandning av sommarens grillfest och höstens svampskörd är detta en nyttig gourmetmiddag som toppar det mesta.
Ingredienser 2 port |
| ||||||||||
200 g entrecot | |||||||||||
100 g broccoli | |||||||||||
100 g champinjoner | |||||||||||
30 g rödlök | |||||||||||
30 g chevreost | |||||||||||
5 g kokosfett | |||||||||||
2 msk balsamic vinäger | |||||||||||
1/3 tsk timjan | |||||||||||
1 nypa chiliflakes | |||||||||||
1/4 tsk stevia | |||||||||||
Örtsalt |
Gör så här:
1. Starta ugnen på 180 grader. Värm samtidigt på en grill eller grillpanna.
2. Hacka lök och skiva champinjoner i kvartsstora bitar. Stek tillsammans med broccoli i kokosfett i ett par minuter.
3. Ta bort blandningen från värmen och häll på balsamico. Låt stå i ugnen ca 10 minuter.
4. Lägg chevreost tillsammans med kryddorna i en skål. Häll i de färdiggräddade grönsakerna och låt smakerna gifta sig med osten i ca 2 minuter.
5. Grilla entrecoten i ca 8 minuter och låt den vila innan servering med grönsaksblandningen.
Bjud på denna härliga grilltallrik till fest eller vardags!
Ingredienser
Läs också

Recept: Köttgryta med svamp och vitlök
Köttgryta med svart vitlök som ger en ny dimension till din matlagning.
Proteinrika tacoköttbullar
Piffa upp dina köttbullar med smakrika tacokryddor som ger det där lilla extra.