Grekisk fläskfilépytt

En lättlagad helgfavorit med potatis, fläskfilé och tomater i en fantastiskt god och saftig kombination.

En tallrik med potatis, kött och tomater i en blandning.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi470 kcal
Protein38 g
Kolhydrater33,5 g
Fett19,5 g
Fibrer3,8 g
4 portioner
500 g fläskfilé
3 starka korvar med hög kötthalt
600 g potatis
2 askar körsbärstomater
1 gul lök
salt & svartpeppar

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader.

Tvätta potatisen och skala den om du önskar. Skär potatisarna och den gula löken i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över lite rapsolja och blanda runt rotfrukterna. Grädda i ugnen i ungefär 15 minuter. Dela körsbärstomaterna i halvor. Ta ut plåten och lägg på tomathalvorna. Grädda i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Krydda med lite salt och peppar. Bryn sedan köttet i en stekpanna tills det fått fin färg och är genomstekt.

Skär korven i tunna skivor och stek lätt. Blanda samman fläskfilén och korvbitarna med potatisblandningen. Rör om noga så att allt blandas. Klart att servera!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej