Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Chocolate chip muffins med chokladfrosting

Prova dessa goda muffins med en god frosting - helt utan tillsatt socker där sötman kommer från färska dadlar. Ett nyttigare alternativ men så gott!

Chocolate Chipmuffins garnerade med chokladfrosting. Uppdukat på vit tallrik.

Ingredienser muffins:
1 paket Core Protein Muffins Chocolate Chip
Ingredienser chokladfrosting:
12 färska dadlar
2 dl kokosgrädde
1 msk kakao
2 msk chokladknappar eller 30 g hackad mörk choklad
Näringsvärdehela frostingen
Energi834 kcal
Protein8,6 g
Kolhydrater101 g
Fett57,6 g

Muffins:
Blanda hela påsens innehåll med 175 ml vatten.

Rör ihop till en fast deg och fyll sedan normalstora muffinsformar till hälften och baka i ca 15-30 min, beroende på ugn, i 150 °C.

Frosting:
Mixa dadlarna med kokosgrädde med en stavmixer.

Smält chokladknapparna i mikron eller i ett vattenbad.

Blanda ihop chokladen med kakaon och dadelsmeten.

Häll i en spritspåse och låt den stå i kylen någon timme så den stelnar till lite innan du spritsar på muffinsen.

Förvara muffinsen i kylen.  

Produkter

 
Kakao Pulver
 
Mörk Choklad 72%
 
Urkärnade dadlar
 
Core Protein Muffins

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej