Havreprotein

Havre är ett unikt spannmål på grund av dess relativt höga innehåll av protein. Därför är det ett utmärkt alternativ för vegetarianer som vill proteinberika sin vardag eller bara för dig som vill ha ett naturligt proteinpulver.

  • Vad är havreprotein?
  • Användning

Havre på ett bord

Vad är havreprotein?

Havreprotein är ett 100% vegetabiliskt protein utvunnet från havre. Proteinet har ett högt innehåll av de essentiella aminosyrorna leucin och lysin som utgör viktiga byggstenar i kroppen. I havreproteinet hittar man även naturligt förekommande havreolja och havremaltodextrin. Eftersom ett havreprotein är helt naturligt så sparar man på naturens resurser vilket gör det till ett bra och nyttigt proteinkomplement. Ett havreprotein har ett lågt innehåll av gluten och är helt fritt från laktos.

Användning

Ett havreprotein är fritt från tillsatser och har en naturlig smak så därför passar det utmärkt att använda i matlagning och bakning men också som ett nyttigare mellanmål i form av t.ex. smoothies eller proteindrinkar.  Ett havreprotein går utmärkt att kombinera med andra vegetabiliska protein som t.ex. ärtprotein.

Vill du testa andra växtproteiner, läs mer om Hampaprotein och Sojaprotein.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!