Ärtprotein

Det är väl känt att vegetarianer vanligtvis ersätter kött med olika ärtsorter för att få i sig tillräckligt med protein. Ärtproteinpulver är en koncentrerad form av ärtprotein som passar bra som komplement för att öka sitt intag av protein.

  • Vad är ärtprotein?
  • Användning

Vad är ärtprotein?

Ärtprotein är ett av de vegetabiliska proteinlivsmedlen med ett högt biologiskt värde. Vid framställningen av ärtprotein separeras proteinet från kolhydraterna till ett proteinkoncentrat. Ärtprotein har liksom ärtor en naturligt bred näringsprofil med vitaminer och mineraler. Ärtprotein har dessutom ett högt innehåll av den essentiella aminosyran arginin som är särskilt intressant för den som tränar mycket. Arginin bildar kväveoxid i kroppen som bidrar till en ökad blodcirkulation och potentiellt kan öka muskeltrycket vid träning.

Färska ärtskidor

Användning

Ärtprotein är lättsmält för kroppen och skonsam för magen. Vegetarianer, gluten- eller laktosintoleranta har god användning för ärtprotein. Även du som vill undvika tillsatsämnen i proteintillskott eller vill ha en naturell smak på proteinet kan prova ärtprotein. Den naturella smaken gör det enkelt att blanda extra protein i maten eller mixa en proteindrink med egenkomponerad smaksättning. Kombinera gärna ärtprotein med andra växtbaserade proteiner som hampa och risprotein.

Ärtprotein

Läs gärna mer om andra vegetabiliska proteinpulver i artiklarna och Hampaprotein och Risprotein.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!