Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Undvik virus vid träning

Nu i virustider kan det kännas svårt att veta hur du ska agera kring virus och bakterier när det kommer till din träning. Du kanske inte vill eller kan gå till gymmet och vill istället träna hemma. Även fast du tränar hemma är det viktigt att hålla virus borta för att inte bli sjuk.

Håll god handhygien

Ett viktigt tips är att alltid hålla god handhygien, både i hemmet men också utanför hemmet. Undvik att ta med virus och bakterier hem genom att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten, en bra riktlinje är 20 sekunder. Du kan också addera handsprit efter. Försök att inte peta dig själv i ansiktet om du inte har tvättat händerna innan, allt för att undvika smitta.

Tips! Tränar du på gym? Läs hur du kan undvika smitta på gymmet.

Rengör dina träningsredskap

Om du tränar hemma och använder olika typer av träningsredskap som gummiband, hopprep eller vikter är det viktigt att rengöra dem - både innan och efter du har tränat. Det går utmärkt att tvätta redskapen med vatten och rengöringsmedel. Att rengöra dina redskap i hemmet är viktigt för att virus och bakterier inte ska spridas i hemmet.

Ett tips är att även se över din städning i hemmet. Är det något du kan försöka att städa extra noggrant för att undvika bakterier och virus? Till exempel kan du byta handdukar oftare, rengöra handtag och desinficera ytor oftare.

Rengöringsprodukter

 
Kolloidalt Silver
 
70 % Handdesinfektion

Träna utomhus

När du tränar utomhus får du både frisk luft och tid till att vara ute i naturen. Att träna utomhus kan vara ett bra sätt att undvika virus och bakterier, speciellt om du undviker att träna i grupp eller där det rör sig mycket människor. Om du är utomhus i virustider är det bra att hålla avstånd till andra människor som nyser eller hostar. Om du själv nyser eller hostar är det viktigt att du gör det i armvecket för att undvika spridning.

Tips! Oavsett om du tränar hemma eller på gym är det bra att stärka immunförsvaret genom att äta en varierad kost, dricka mycket vatten och fylla på med vitaminer.

Kosttillskott

 
Core Omega-3+
 
Core Zink
 
Vitamin C Pulver
 
Core Vitamin D3
 
Vitamin C 1000 +
 
Core Vitamins
 
Multivitamin Man

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej