Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Spaghetti Pollognese

Spaghetti pollognese är precis som spaghetti bolognese, bara att det tillagas med kycklingfärs istället för köttfärs. Nyttigt, fantastiskt gott och dessutom proteinrikt!

Spaghetti pollognese serverad med en kvist persilja.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi404 kcal
Protein29,5 g
Kolhydrater54,8 g
Fett6 g
Fibrer5,25 g
4 portioner
4 port spaghetti
400 g kycklingfärs
1 gul lök
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
salt & svartpeppar
1 tsk chiliflingor
1/2 tsk spiskummin
1 krm malen koriander

Tillredning 

Hacka löken och fräs den i en stekpanna i några minuter. Blanda ner kycklingfärsen och bryn den tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och passerade tomater och låt såsen koka upp. Blanda ner kryddorna och låt kycklingfärssåsen puttra på svag värme i ca 10 minuter. 

Koka under tiden spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den nykokta pastan med kycklingfärssåsen och valfria grönsaker. 

Ingredienser

 
Soy Bean Spagetti
 
Soja Fettuccine
 
Spaghetti
 
Soy Bean Fettucine

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej