0 produkter
0 kr
Flankstek med sallad på nyttiga fettkällor från avokado och pinjenötter.Avocado innehåller gott om omättat fett, som har en gynnsam inverkan på blodfetter och blodtryck och därmed kan minska uppkomsten av hjärt-kärlsjukdom. Avocado innehåller också en hel del fibrer.
Ingredienser | innehåll per portion | ||||||||
200g stekt flankstek 50g skivad broccoli 1/3 skivad rödlök 30g skivad avokado 5g pinjenötter 5g kokosfett 5g balsamvinäger 5g sojasås 30g fetaost 10% 1/4 tsk vitlökspulver 2 msk hackad gräslök Malen svartpeppar Örtsalt 50g dressing på röd paprika |
|
Blanda avokado, balsamvinäger, sojasås, pinjenötter, vitlökspulver och fetaost i en skål.
Värm en stekpanna med kokosfett och stek löken och broccolin i ca 5 minuter. Blanda i dem i skålen tillsammans med gräslök och låt stå.
Stek flanksteken i samma stekpanna i ca 5 minuter och låt den sedan vila i 2 minuter. Skiva den tvärs över fibrerna och servera med salladen och kesellasås med röd paprika.