0 produkter
0 kr
Då sötsuget smyger sig på och du vill ha ett nyttigare och mer mättande alternativ till efterrätt så kan du pröva denna härliga chokladpaj med proteinpulver.
Pajdeg till två pajer | Näringsinnehåll | ||||||||
1 dl mandelmjöl 1 dl pofiber 1 msk fiberhusk 100g kesella 1% 20g smält smör 2 tsk stevia 1/3 tsk örtsalt 1/3 tsk bakpulver 1/2 dl vatten |
|
Blanda alla ingredienser ordentligt och dela upp degen i två lika stora bitar, ca 115g var. Spreja en form med diameter 12cm med oljespray och pressa ut degen jämnt över hela formen samt upp på kanterna. Ställ in formarna i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180C.
Placera formen i ugnen i ca 20 minuter, ta sedan ut den och låt svalna.
Chokladkräm | Näringsinnehåll per paj | ||||||||
100g kesella 1% 2 tsk sockerfri kakao 30g, 1 skopa chokladprotein 6 tsk gelatinpulvermix 2 tsk stevia 2 dl vatten 10g hackad choklad 70% -ig |
|
Lägg allt förutom den hackade chokladen i en kopp, använd en stavmixer och kör i ca 1 minut.
Dela upp smeten i båda pajformerna och ställ sedan in dem i kylen i 2 timmar.
Servera med hackad choklad på toppen.