Recept: Kyckling med mango chutney
Förutom att mango är en väldigt söt och smakrik frukt innehåller den enzymer som kan underlätta och ge stöd åt matsmältningen.
Ingredienser | innehåll per portion | ||||||||
1 kg kyckling 1 kg tärnad potatis Mango chutney |
|
Gör så här:
Lägg kycklingen i en ugnssäker påse med 2 matskedar grillkrydda och 1 dl vitt vin, baka sedan av påsen i ugnen på 120 °C i ca 30-40 minuter.
Tärna upp kycklingen då den svalnat och lägg allt i en matlåda eller dela upp den i portionspåsar.
Koka potatisen.
Gör slutligen mango chutney.
Mango chutney
Ingredienser | innehåll per 100g | ||||||||
250 g hackad rödlök 300 g tärnad mango 100 g skalad och tärnat äpple 100 g tärnad plommontomat (utan kärnor) 1 st hackad vitlöksklyfta 10 g riven ingefära 20 g kokosfett 1 dl äppelcidervinäger 1 dl vitt matlagningsvin 1,5 dl vatten 2 msk grönsaksfond 1 tsk Sambal Oelek 2 tsk steviasocker 3 tsk arrowrot En knippe färsk koriander 1 tsk malen svartpeppar 2 tsk örtsalt |
|
Gör så här:
Värm en gryta med kokosfett, fräs löken, vitlöken och ingefäran i ca 3 minuter tills det blivit mjukt, häll sedan i vitt vin och låt vätskan koka ner till hälften. Häll i äppelcidervinäger, vatten, grönsaksfond, sambal oelek och stevia och låt det koka upp.
Blanda i mango och äpple, sänk värmen till medel och låt det småkoka i ca 30 minuter. Blanda i arrowrot och malen svartpeppar och låt det redas.
Ta bort från värmen och blanda i tomat, koriander och smaksätt med salt.
Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.