Recept: Kanderade popcorn med kanel & kokos
Spendera fredagskvällen med härligt krispiga popcorn som smakar kanel och kokos. Poppade i kokosolja och kanderade i kokospalmsocker håller de sig på en låg GI nivå.
Ingredienser till ca. 2 liter
Popcorn
ca 1,5 dl majskorn
2 msk Superfruit kokosolja
salt
Kandering
2 msk Superfruit kokosolja
3 msk Superfruit kokospalmsocker
1 tsk kanel
Gör så här:
Poppa majskorn i en stor kastrull tillsammans med kokosoljan. När popcornen poppat färdigt lägger du dom i en bunke och saltar genast.
Kandera dina popcorn genom att lägga kokosoljan i en stekpanna. När kokosoljan smält tillsätter du kanel och kokospalmsocker. Se till att röra om tills sockerkristallerna löst sig. Kokospalmsockret bränns lätt vid så håll röran under uppsikt!
När sockerkristallerna smält tar du av pannan från värmen och häller i dina popcorn. Blanda runt snabbt och häll sedan popcornen på ett bakplåtspapper. Låt svalna - servera och njut!