Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Recept: Julbröd med protein

Det klassiska vörtbrödet kommer här i ny tappning med mer protein och nyttigare ingredienser!

Julbröd invirat i röd duk.

Ingredienser
Näringsvärdeper skiva bröd
Energi89,2 kcal
Protein4,9 g
Kolhydrater11,9 g
Fett2 g
Fibrer1,9 g
Ger 1 limpa (ca 20 skivor)
4 dl vatten
20 g jäst
2 dl havregryn
3/4 dl valnötter
1 msk linfrön
3 dl dinkelmjöl
2 dl naturellt proteinpulver
1 dl russin
1 tsk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 tsk malen kryddnejlika
0,5 tsk ingefära
2 msk agavesirap

Tillredning:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.

Tillsätt alla torra ingredienser samt sirapen och vispa till en jämn smet. Rör till sist ner russin och valnötter.

Låt brödet jäsa under bakduk i ca. 2 timmar.

När degen jäst till dubbel storlek - forma en limpa och grädda i ugnen (200 grader) i 30 min eller tills limpan fått fin färg.

Låt svalna under bakduk.


Ingredienser

 
Raw Agave Sirap
 
Mörka Russin
 
Mald Nejlika
 
Havregryn
 
Linfrön
 
Core Whey Protein

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
 

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
 

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
 

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
 

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
 

Stor guide: Så bygger du muskler

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
 

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
 

Recept: Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande!
 

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
 

Recept: Proteinglass

Proteinglass med ljuvlig smak av choklad och mint.
 

Recept: Bananbröd med protein

Ett krämigt och proteinrikt bröd som smakar nästan som en kaka.
 

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
 

Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Vassleproteinisolat är en renare variant av vassleprotein med högre proteinhalt.
 

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
 

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
 

Recept: Lussebullar med protein och fibrer

Goda och nyttiga lussebullar i jultider som dessutom är låga på gluten.
 

Så fungerar äggprotein

Äggprotein är ett medelsnabbt och mycket potent protein.