0 produkter
0 kr
Det klassiska vörtbrödet kommer här i ny tappning med mer protein och nyttigare ingredienser!
Ingredienser |
| ||||||||||||
Ger 1 limpa (ca 20 skivor) | |||||||||||||
4 dl vatten | |||||||||||||
20 g jäst | |||||||||||||
2 dl havregryn | |||||||||||||
3/4 dl valnötter | |||||||||||||
1 msk linfrön | |||||||||||||
3 dl dinkelmjöl | |||||||||||||
2 dl naturellt proteinpulver | |||||||||||||
1 dl russin | |||||||||||||
1 tsk salt | |||||||||||||
1 msk anis | |||||||||||||
1 msk fänkål | |||||||||||||
1 tsk malen kryddnejlika | |||||||||||||
0,5 tsk ingefära | |||||||||||||
2 msk agavesirap |
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt alla torra ingredienser samt sirapen och vispa till en jämn smet. Rör till sist ner russin och valnötter.
Låt brödet jäsa under bakduk i ca. 2 timmar.
När degen jäst till dubbel storlek - forma en limpa och grädda i ugnen (200 grader) i 30 min eller tills limpan fått fin färg.
Låt svalna under bakduk.