Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Recept: Blåbärspaj med protein

Nybakad blåbärspaj i ugnsform.

En god och nyttig paj gjort på blåbär med antioxidanter och mättande vaniljprotein.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll

2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
100g kesella 1%
20g smält smör
2 tsk stevia
1/3 tsk örtsalt
Energi699,1 kcal
Protein29,9 g
Kolhydrater7,8 g
Fett64,8 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt och dela upp degen i två lika stora bitar, ca 115g var. Spreja en form med diameter 12cm med oljespray och pressa ut degen jämnt över hela formen samt upp på kanterna. Ställ in formarna i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 180C.

Placera formen i ugnen i ca 20 minuter, ta sedan ut den och låt svalna.

Blåbärskräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella 1%
100g blåbär
20g vaniljprotein
2 tsk stevia
1/4 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
Energi448,9 kcal
Protein30 g
Kolhydrater10,5 g
Fett33,5 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt med en stavmixer och fördela fyllningen i båda pajformarna. Ställ in pajen i kylen och låt den vila en stund innan den serveras.

Ingredienser

 
Herbamare Örtsalt
 
Core Whey Protein

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
 

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
 

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
 

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
 

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
 

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
 

Recept: Äppelpaj med proteinpulver

Den klassiska äppelpajen här med ett nyttigare recept.
 

Stor guide: Så bygger du muskler

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
 

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
 

Recept: Proteinpaj med chokladsmak

Ett nyttigare och mer mättande alternativ till efterrättspaj.
 

Recept: Proteinglass

Proteinglass med ljuvlig smak av choklad och mint.
 

Recept: Hallonpaj med proteinkräm

En somrig och mättande paj för alla hallonälskare.
 

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
 

Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Vassleproteinisolat är en renare variant av vassleprotein med högre proteinhalt.
 

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
 

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
 

Recept: Lussebullar med protein och fibrer

Goda och nyttiga lussebullar i jultider som dessutom är låga på gluten.