Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Panang curryröra med sparris

Curryrätt

En god röra att använda som komplement till kött, fisk och kycklingrätter. Kryddblandningen curry innehåller bland annat gurkmeja som verkar antioxiderande och inflammationshämmande.

Ingredienser

innehåll per 100g

400g panang curry, kokosmjölk
150g hackad lök
4-5 st skalade och tärnad vitsparris
300g tärnad grönsparris
2 st limeblad (valfritt)
2 st hackade vitlöksklyftor
15g kokosfett
1 dl vitt matlagningsvin eller vatten
1 tsk stevia (valfritt)
1 msk balsamvinäger (valfritt)
2 tsk guarmjöl eller maizena
Örtsalt
Energi75,4 kcal
Protein9,6 g
Kolhydrater3,7 g
Fett5,5 g

Gör så här:

Stek löken och vitlöken tillsammans med kokosfett på medelvärme i ca 4 minuter tills den är mjuk. Häll i panang curry kokosmjölk och limeblad, låt småkoka på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg i vit & grönsparris, stevia, vitt vin och låt det småkoka i ca 5-10 minuter. Sparrisen ska inte vara överkokt och mjuk utan ha ett litet tuggmotstånd. Blanda i guarmjöl, balsamvinäger och krydda med örtsalt. Låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter och sen är den klar.

Rekommederade produkter

 
Kokosolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej