Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Moussaka i aubergine

En enkel variant av moussaka gör du genom att fylla auberginehalvor med kryddig köttfärsröra. Proteinrikt och kalorisnålt!

En halv aubergine fylld med köttfärsröra.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi343 kcal
Protein32,3 g
Kolhydrater18,8 g
Fett13,8 g
Fibrer6,8 g
4 portioner
2 auberginer
olivolja
500 g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 tsk oregano
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
1,5 dl riven mager ost

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. 

Dela auberginerna på längden och gröp ur mittendelen. Spara köttet. 

Pensla lite olivolja på auberginehalvorna och grädda i ugnen i 10-15 minuter. 

Börja under tiden med köttfärsröran. Hacka löken fint och lägg i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och fräs lökblandningen i några minuter. Skär aubergineköttet i mindre bitar och blanda ner i stekpannan. Tillsätt köttfärsen och de passerade tomaterna och låt såsen koka upp. Tillsätt kryddorna och låt såsen puttra på spisen i 10-15 minuter. 

Ta ut auberginerna i ugnen och fyll dem med köttfärsröran. Strö över riven ost och grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills osten smält och blivit gyllenbrun till färgen. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej