Lågkalorikyckling med selleri

Kyckling och selleri

Selleri har ett högt kaliumvärde och är en utmärkt källa till vitamin C, vitamin A, kalcium och protein.

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg kyckling
1 kg bakpotatis
Tomat och sellerikompott
Energi440,8 kcal
Protein47 g
Kolhydrater38,3 g
Fett9,4 g

Gör så här:

Börja med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 3 krossade vitlöksklyftor, 2 lagerblad och 1 dl vitt vin, förslut påsen och baka sedan påsen i ugnen på 100 °C i ca 30-40 minuter. Låt kyckligen sedan ligga i lagen och svalna.

Tärna kyckligen och fördela den sedan i en matlåda eller dela upp den i portionspåsar.

Gör sedan klart bakpotatisarna genom att baka dem i ugnen på 200 °C i 30 minuter.

Till sist gör du tomat och sellerikompotten.

Tomat- och sellerikompott

Sellerikompott

Ingredienser

innehåll per 100g

500 g krossade tomater
400 g stjälkselleri
150 g äpple
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflingor (valfritt)
1/3 tsk steviasocker (valfritt)
1/4 tsk vaniljpulver (valfritt)
15 g kokosfett
1/2 dl äppelcidervinäger
1,5 dl vatten
2 st lagerblad
15 blad salvia
Malen svartpeppar
2 tsk örtsalt
Energi37 kcal
Protein0,7 g
Kolhydrater4,6 g
Fett1,5 g

Gör så här:

Lägg selleri, äpple, vitlök, chiliflingor, stevia, vaniljpulver och lagerblad i en matberedare och kör allt så det blir finhackat.

Värm en gryta med kokosfett, stek sedan mixen i ca 2 minuter och häll i krossade tomater och vatten. Låt det koka på medelvärme i 20 minuter. Blanda i äppelcidervinäger, hackad salvia och smaksätt tillsist med malen svartpeppar och örtsalt.

Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej