

Kokosolja Doftfri EKO
- Bra till matlagning och skönhetsvård
- Doft- och smakfri
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- Recensioner (3)
- Leverans & betalning
Ekologisk kokosolja utan smak
Healthwell Kokosolja Doftfri EKO är en både smak- och doftfri olja för dig som gillar effekterna av kokosoljan men inte vill ha smaken av kokos. Kokosoljan innehåller 100% ekologiskt certifierad olja, helt utan tillsatser. Den naturliga oljan är värmebeständig och kan användas till såväl matlagning och bakning som till återfuktning av hud och hår. Oljan har en fast form i normal rumstemperatur men blir flytande i temperaturer över 24°C.
Healthwell Kokosolja Doftfri EKO är rik på MCT-fettsyror som innehåller det essentiella näringsämnet laurinsyra. Laurinsyran är väsentlig för människor i alla åldrar och hjälper till att bibehålla en normal hälsa. Kokosolja även har blivit ett populärt tillskott för viktnedgång då kroppen använder oljans fettsyror till att producera energi istället för att lagra dem som kroppsfett, till skillnad från många andra typer av fetter. MCT bibehåller dessutom viktiga näringsämnen oavsett temperatur och är därför ett optimalt alternativ som supplement i matlagningen eller hudvårdsrutinen.
- Doft- och smakfri
- Ekologiskt certifierad kokosolja
- Värmebeständig
- Naturligt rik på MCT-fett
Fördelar med MCT
MCT finns i rikliga mängder i kokosnötter och står för Medium Chain Triglycerides, på svenska medellånga fettsyror. MCT-oljan är färglös och doftfri och fungerar därför mycket bra i bland annat matlagning där oljan klarar av upphettning utan att förlora dess hälsosamma effekt. MCT-fetter kommer med många bra fördelar för hälsa och välmående som många andra fettsyror inte kan bidra med. De medellånga fettsyrorna är exempelvis lättare att smälta jämfört med andra fettsyror vi får i oss. En annan fördel med MCT är att den innehåller laurinsyra, som har en antibakteriell och antiviral effekt i tarmfloran. Ett tillskott av MCT kan även bidra till en mättnadskänsla som kan vara fördelaktigt vid viktnedgång samt bidra till bättre matsmältning då medellånga fettsyror är lättare för tarmen att bryta ner.
Vad är laurinsyra?
Kokosolja har ett högt innehåll av laurinsyra och står för ungefär hälften av de mättade fetterna. I tarmen omvandlas laurinsyran till monolaurin som har antibakteriella och antivirala egenskaper. Laurinsyra är sällsynt i livsmedel och ingår förutom i kokosolja, bland annat i bröstmjölk hos däggdjur där det fungerar som ett essentiellt näringsämne. Förutom laurinsyra återfinns kaprylsyra i MCT-fett som även den har positiva egenskaper på tarmfloran och dess tillväxt.
Healthwell Kokosolja Doftfri EKO består av hela 47,7% laurinsyra per 100 gram och står för majoriteten av de fettsyror som MCT innehåller. Kapronsyra, kaprylsyra och kaprinsyra är de resterande fetterna, som också bidrar till energiproduktionen i kroppen. Det som skiljer de olika fettsyrorna åt är deras andelar kolatomer och hur snabbt de omvandlas till energi i kroppen.