Peter Bláha

Crossfit-atlet och rugbyspelare

Peter Bláha är känd som tv-gladiator och som tidigare landslagsspelare i rugby och numer aktiv inom CrossFit har han en gedigen träningsbakgrund och är lika passionerad som målmedveten i sin sport.

Peter Bláha

Peter Bláha är mest känd som gladiator i tv, men vad inte alla vet är att han byggt upp sin fysik delvis genom CrossFit. Han började träna CrossFit år 2012 och har sedan dess alltmer satsat helhjärtat på sporten med träning 5-6 dagar i veckan. Träningsformen har vuxit sig stort de senaste åren bland såväl motionärer som elitidrottare och sporten riktar sig till alla som vill träna funktionellt och få med fysikens alla delar. Peter nöjer sig förstås inte med att bara träna, utan är både delaktig i tävlingar och arrangerar resor inom CrossFit. Han fastnade för sporten för dess mångsidighet och känslan av att alltid kunna tävla mot sig själv.

- Jag måste ha ett mål med min träning för att förbättras och tycka att det är roligt. CrossFit är en perfekt sport för den som vill utvecklas, säger Peter Bláha.

I sin träning använder han även flera olika kosttillskott för att optimera sina resultat och maximera prestationsförmågan.

- Innan träning är en bra pre-workout och ett tillskott med aminosyror fördelaktigt och jag tar båda innan passet. Under långa pass dricker jag även sportdryck med snabba kolhydrater för att få extra energi och efteråt fyller jag på med en bra recovery. Sedan tar jag även hjälp med kosttillskott dagligen för att gynna återhämtningen även utanför CrossFit-boxen, säger Peter.

Peters kosttillskott

Innan träningUnder träningEfter träningDagligenKväll
PWOCheck
BCAACheckCheck
SportdryckCheck
GainerCheck
VassleproteinCheck
KaseinCheck
ZMACheck
FiskoljaCheck
MultivitaminCheck
ALACheck

Hög målsättning

Peters mål med CrossFit är att tävla inom sporten inom ett par år och han siktar såklart på medaljplats i VM. Innan dess är det flera deltävlingar han måste ta sig igenom.

Peter tränar Crossfit

- Målet är att ta mig till CrossFit Games (VM) under mitt första år som Master. Det är ett tufft mål, men rimligt utifrån mina förutsättningar, säger Peter.

För att komma dit krävs att man först deltar i CrossFit Open, en tävling där alla får vara med. De 45 bästa i Europa får sedan göra upp i Regionala tävlingar där bara topp 3 kommer med i VM.

- Jag kommer vara nöjd om jag tar mig till Games men väl där, och eftersom jag känner mig själv, så kommer jag självklart sikta på en pallplats!

Läs mer om Peters kost och träning, och lär dig mer om CrossFit som sport.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!

Färdiga paket

Gladiatorpaketet