Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Knäckig proteinsmulpaj

Sommarens godaste paj innehåller inget tillsatt socker - men är proppat av andra goda nyttigheter för hela familjen. Självklart med vaniljsås!

Somrig smulpaj med extra protein

Ingredienser 8 bitar
Smulpaj
• 2 dl havregryn
• 60 g Core Casein Vaniljsås
• 1 dl Healthwell Kokosolja Extra Virgin EKO
• 1 msk Nicks Use like Sugar
• 1 msk Nicks Fiber Honey
• ½ dl vatten
• ¼ dl solroskärnor
• ¼ dl pumpakärnor
• Vaniljpulver
• Kardemumma
• Salt

Fyllning
• 400 g jordgubbar
• 400 g rabarber
• Potatismjöl

Kaseinvaniljsås
• 1 dl Core Casein Vaniljsås
• Vaniljpulver
• Mjölk
Näringsvärdeper bit
Energi219 kcal
Protein9 g
Kolhydrater13 g
Fett14,6 g

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till smulpajsdegen i en bunke med en gaffel. Skölj jordgubbar och rabarber och dela dem i större bitar. Lägg fyllningen i en smord pajform och strö över önskad mängd potatismjöl och smula sedan över smuldegen på fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills rabarbern blivit mjuk och pajen fått en fin gyllenbrun färg.

Medan pajen står i ugnen: blanda ihop kaseinvaniljsåsen och ställ sedan i kylen. Är konsistensen för tjock på vaniljsåsen kan du tillsätta en skvätt mjölk.

Ingredienser

 
Use Like Sugar
 
Core Casein
 
Havregryn
 
Virgin Kokosolja
 
Nicks Fiber Honey
 
Solroskärnor
 
Pumpakärnor Eko
 
Vaniljpulver EKO
 
Mald Kardemumma

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej