Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Ambassadörer

Proteinrik midsommartårta

En riktig klassiker på sommarfest är pannkakstårtan, som går att variera i all oändlighet - här med extra protein!

En riktig klassiker på sommarfest är pannkakstårtan, som går att variera i all oändlighet. I denna variant använde vi ett Ärt- & Havreprotein i smeten för en extra god smak av vanilj och högre proteinhalt. Vi varvade sedan pannkakorna med mättande egengjord vaniljkvarg tillsammans med vår egna populära hasselnötskräm. Pannkakstårtan blir lika uppskattad av barn som vuxna och är dessutom rolig att bygga ihop tillsammans! Om det är svårt att få tårtan att stå upprätt kan du sticka ned tandpetare som stöd.

Midsommartårta med bär

Ingredienser
• 1 paket (300 g) Core Protein Pancakes
• 100 g Ärt- & Havreprotein Vanilj
• 500 ml vatten
• 1 burk (200 g) Protein Spread Hazelnut
• 200 g naturell yoghurtkvarg
• 2 tsk vaniljextrakt
• 2 msk agavesirap
Topping
• Färska jordgubbar eller andra färska bär
Protein Spread White Chocolate
• Cintronmeliss, mynta eller annat grönt
Näringsvärdeper 100g (utan topping och kvarg)
Energi395 kcal
Protein56,5 g
Kolhydrater25,7 g
Fett6,95 g

Gör så här:

Blanda pannkakorna enligt instruktionerna på paketet och tillsätt proteinpulvret, blir smeten för tjock kan du tillsätta mer vatten. Blanda 100 gram av yoghurtkvargen med Hazelnut Spread och 100 gram med vaniljextrakt och agavesirap. Varva pannkakorna med hazelnutblandningen och vaniljkvargen och toppa det sista lagret med vaniljkvarg. Dekorera med skivade jordgubbar och ringla över vår nya Protein Spread med smak av vit choklad. Toppa med en kvist citronmeliss eller mynta. Klart!

INGREDIENSER

 
Protein Pancakes
 
Agave Sirap

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej