Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Fokus på: Desireé Larsson Dahlberg

- Fitness handlar inte enbart om utseende

Desireé Larsson Dahlberg har tävlat 3 gånger i fitness och i helgen den 13 april ställer hon sig på scenen igen för att denna gång kamma hem första platsen.

Desireé Larsson Dahlberg

Namn: Desireé Larsson Dahlberg

Ålder: 30

Sport/Idrott: Bikini Fitness

Vem är Desiree Larsson Dahlberg och hur ser din träningsbakgrund ut?

- Jag är en utåtriktad tjej som strävar efter att vara ödmjuk, jordnära och vill visa att fitness inte bara är något vi tävlar i för utseendet skull utan för att vi älskar att träna på gym! Jag studerar till studie-och yrkesvägledare och en kandidatexamen i idrottspsykologi, därav har jag alltid haft ett intresse för motivation och vår psykiska hälsa.

Att tävla i bikini fitness är för mig mitt sätt att genomföra ett maratonlopp eller en fotbollsmatch. Att tävla var för mig ett naturligt steg i min träningsutveckling för att se hur jag kan utveckla min fysik och om all tid jag lägger på gymmet kunde ge utdelning! Det var först i 19års åldern jag började träna på gym och lärde känna vänner som tävlade i bodybuilding. Att träna var för mig ett sätt att slappna av och få ut stress. På den tiden studerade jag på högskolan och gymmet hjälpte mot tenta ångest, samtidigt som jag märkte att jag kunde äta mer och ändå bibehålla vikten. Jag började följa med på tävlingar och 2015 bestämde jag mig för att pröva själv!

2:a plats Decembercupen Bikinifitness +168 (2017)

3:e plats Luciapokalen Bikinifitness +172 (2017)

4:e plats Alströmmerpokalen Bodyfitness +168 (2015)

För mig har det alltid varit viktigt att bibehåla en balans mellan träning, tävling och det som är viktigt i livet – familj och vänner. Att dieta inför en fitness tävling ska inte behöva vara pest och pina utan underlättas otroligt mycket när man vågar ta hjälp av vänner, andra kunniga inom idrotten och inte sluta sig i sin ”diet bubbla”. Resan blir roligare då fitness är en ensam sport då vi lägger mycket tid själva på matlagning och träningen, kan vi dela med oss med våra erfarenheter och känslor hjälper det både oss själva och andra som stöttning.

Hur ser en typisk träningsvecka ut?

On season:

- En typisk träningsvecka innehåller alltid morgonpromenad 1h innan frukost mån-sön. både offseeason och on season. Kläderna lägger jag alltid vid toastolen så att jag går upp, hoppar i kläderna, dricker BCAA (Svenskt Kosttillskott) tar Burn (Fatburner från Svenskt Kosttillskott) och på med hörlurarna.

6 styrketräningspass.

1-2 HIIT pass med roddintervaller (högintensiv förbränningsträning)

3-5 cardio pass på löpbandet á 30-60 min

4 kvällspromenader

Off season:

5-6 styrketräningspass

7 morgonpromenader á 1h

Eventuell extra helgpromenad i skogen med sällskap.

Vad har du för knep att motivera dig att gå och träna när du kanske egentligen vill stanna hemma?

- Det låter klyschigt men jag bara gör det ändå. Jag är utbildad idrottspsykolog och det jag tog åt mig mest av var sättet att finna sin inre motivation och sina inre drivkrafter. För mig har det alltid varit att tänka ”men du, du fixade detta sist du var trött, nu kör du!”. Jag försöker tänka på all tid, energi och pengar som läggs på min tävlingssatsning med maten och allt jag offrar med det sociala, det driver mig framåt att tänka ”all tid och energi jag lagt, allt jag offrat, nej det är bara att köra”. En annan sak är att jag berömmer mig varje gång jag går och lägger mig eller när jag går in i bilen efter ett pass som varit tungt och en dag som varit svår, att bara säga ”bra jobbat dessi” blir ett laddat ord för mig och stärker mig. Ett annat mentalt verktyg är att jag använder ”stop ord” när jag svävar in på negativa tankar. När jag tänker något negativt eller börjar stressa upp mig inför något säger jag ”släpp det”, högt och för mig själv, och för mig gör de att jag släpper tanken. Det tog tid att få in det men efter ett tag sitter ordet och genererar att hjärnan lärt sig att släppa tanken! Iallafall för stunden.

Vad är ditt bästa träningsminne?

- Mitt bästa träningsminne är ifrån Decembercupen 2017, när jag tog emot mitt 2:a plats pris och ser hur min mamma och pappa sitter allra längst fram och klappar händerna, jag ser hur pappa säger ”gud vad vacker du är!” och att han har tårar i ögonen. Det var en så mäktig känsla och jag blir varm i hjärtat bara jag tänker på det. Det berörde mig verkligen att se mina föräldrar stolta över mig i denna idrotten som annars kan vara utstickande i samhället.

Vad gör du när du inte tränar?

- När jag inte tränar spenderar jag mycket tid med promenader vid havet eller i skogen. Jag bor nära havet här på västkusten (halmstad) och havet har alltid varit den plats jag får energi och kan se hur stor världen är, när tankarna låser sig ger havet känslan av att allting är möjligt. Annars är jag en riktig mjukiskläder-tjej som gärna sitter i soffan och kollar film! Choklad och en riktigt god hamburgare är något jag håller kärt också

Vad har du för fokus i dag med din träning, vad är målet?

- Idag är det full fokus att träna inför Sweden Gran Prix i Malmö 13/4 och Battle of sweden i Borås 27/4. Jag har haft dessa tävlingar som mål sedan första gången jag tävlade, 2015, jag var flera gånger och tittade på dessa tävlingar och drömde alltid att ”dit vill jag med!”. SM är mitt nästa mål och beroende på hur vår tävlingarna går blir det SM i höst eller hösten 2020.

Desirees favoriter

 
SmartShake Lite
 
Camo High Tights
 
Seamless Sport Bra
 
BURN
 
Core Casein
 
BCAA med Koffein

Hur är dina tankar kring kosten?

- Mina tankar kring kosten är att jag alltid uppmuntrat till att hellre äta mer mat och röra dig mer. Det jag äter under dieten är samma bas som offseason, jag älskar min mat och använder mycket kryddor, vinäger och försöker äta med ögat, dvs använda livsmedel i olika färger och lägga extra kärlek till tillagningen! En god kosthållning där vi får i oss det vi behöver, orkar presentera på arbetet och på träningen samtidigt som att hålla en god viktbalans är det optimala för mig. Jag vill få energi av maten och inte känna mig dåsig och undviker därav oftast fet mat såsom gratänger och feta såser. Under dieten underlättar det med mycket grönsaker, bladsallad, baljväxter och andra kalorisnåla livsmedel som fyller upp fint på tallriken och ger mer att tugga – du håller dig mätt längre!

5 snabba

Träning – Tävling

Styrka - Kondition

Sommar - Vinter

Förrätt - Efterrätt

Whey - Casein

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej