Svenska Rugbylandslaget - med fokus på mållinjen

Med fokus på mållinjen

Rugbysporten är på frammarsch med Svenska Landslaget i spetsen som banar väg för framgångarna. Den tuffa sporten sätter krav på såväl styrka och snabbhet, som skicklighet på planen. Ian Gowland är lagkapten och berättar mer om lagets framgångar, framtidsplaner och hur de måste träna för att vara på topp.

Svenska Rugbylandslaget

Rugby är en talangkrävande idrott vars matcher spelas på en plan lika stor som en fotbollsplan, vilket sätter både snabbhet och uthållighet på prov. Vid sidan av snabba fötter finns även en starkt fysisk sida av sporten med mycket kroppskontakt där det gäller att tacklas för att vinna boll. 7 spelare utgör laget, som ska försöka göra mål genom att passa bollen bakåt till sina lagkamrater och lägga ner bollen för hand bakom motståndarnas mållinje.

- I Sverige är det många som tror att rugby är detsamma som amerikansk fotboll. Även om det finns vissa likheter när det gäller tacklingar, så skiljer det sig mycket i regelverket där den främsta skillnaden är att i rugby måste du passa bollen bakåt. Vi har dessutom ingen skyddsutrustning på oss, säger Ian Gowland, lagkapten.

Hittills har laget tillsammans kämpat sig till flera andraplaceringar i European cup Division A, och stått som segrare 2012 mot Singapore 7s. Nu siktar laget på att upphöjas till topp 12 i Europa och spela så många turneringar som möjligt fram till det långsiktiga målet: OS 2020. På väg i sin kamp är Svenska Rugbylandslaget även sponsrade av Svenskt Kosttillskott.

- Jag hoppas på ett samarbete som ger något positivt för båda parter. Vi får tillgång till kvalitativa kosttillskott som hjälper oss att bli bättre, samtidigt som vi är ett gäng hängivna ambassadörer för Svenskt Kosttillskott. Det känns bra att samarbeta med ett företag som är intresserad av svensk idrott och vill hjälpa atleter att nå sina mål.

Ian Gowlands val av kosttillskott

KosttillskottVid träningÅterhämtningDagligen
Core BCAACheck
RAW RampageCheck
Core Creatine ProCheck
Core Protein ProCheckCheck
Core GainerCheck
Core ZMACheck

Landslagets val

 
Core Protein Pro
 
Core Creatine Pro
 
Core BCAA Powder
 
RAW Rampage
 
Core ZMA
 
Core Gainer

En tuff sport

Rugbysportens krav på både styrka, uthållighet, snabbhet och skicklighet gör träningsschemat fullspäckat för varje lagmedlem. Det är upp till varje spelare att följa de träningsprogram som förväntas av dem och när laget samlas är det fitnesstester och bollträning som gäller.

Svenska Rugbylandslaget på planen

-På individuellt plan blir det runt åtta timmars träning per vecka, och då är det ungefär fyra styrketillfällen i gymmet, en till två konditionsträningar i spåret och två rugbyträningar. Utöver det är det givetvis en del matcher också.

Ian Gowland tror och hoppas på att sporten kan växa i Sverige framöver och att fler barn introduceras tidigt i skolan. I och med införandet i OS 2016 finns stor potential att sportens profil kan höjas.

Vill du veta hur Svenska Rugbylandslaget tränar och äter för att ligga på topp? Läs om deras bästa råd för att lyckas och deras val av kosttillskott.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Träna explosivitet med Svenska Rugbylandslaget

Följ med på ett hårt träningspass med Svenska Rugbylandslaget.
 

Svenska Rugbylandslaget: Kostschema och träning

Läs om hur Svenska Rugbylandslaget äter och tränar för att nå framgång.
 

Peter "Pansar" Blahás tips för muskelökning

Peter Bláha ger sina bästa tips för att bygga muskelmassa effektivt.
 

Teamträff för team Svenskt Kosttillskott

Lär känna Svenskt Kosttillskotts atletteam på vår första teamträff!
 

Crossfit-atleten Lukas Högberg tillhör världstoppen

Lukas Högberg är en av världens främsta CrossFit-atleter.
 

Topplacering för Lukas Högberg i CrossFit Regionals

Lukas Högberg kammade hem topplacering i CrossFit Regionals 2015.
 

Träna rumpa med Ellen Färnström "Fitspooration"

Ellen "Fitspooration" Färnström tipsar om sina favoritövningar för rumpa/lår.
 

Jessica Holmström tog silver i Bikini Fitness-debut

Team Svenskt Kosttillskotts Jessica Holmström vann silvermedalj i Bikini Fitness
 

Elitpaddlare i kanotslalom: Fredrik Wahlén

Fredrik Wahlén har vunnit SM-guld i kanotslalom och tävlar internationellt.
 

Crossfit-atleten Andreas Lindberg

Andreas Lindberg är topp 10 bland CrossFit-atleter i Sverige.
Visa fler