Kisel

Kisel är ett så kallat spårämne som naturligt finns i kroppens elastin och fiberprotein kollagen. Elastin är ett protein som bland annat finns i vår hy där det bidrar med elasticitet och spänst, medan kollagen bidrar med styrka och struktur. Se vårt utbud av kisel nedan!

Därför är kisel bra för dig som tränar

Kisel är en betydelsefull beståndsdel i kollagen och elastin, som är av vikt för både leder och hud. Därför kan kisel vara perfekt för dig som tränar hårt och som vill ge det lilla extra till dina leder, eller för dig som vill hjälpa din hud på traven.

Vad är kisel?

Kisel är ett spårelement och är en viktig beståndsdel i kroppens kollagen, vilket är ett av de ämnen som bygger upp och bidrar med stadga till olika vävnader. Ett exempel på en vävnad där det finns mycket av kollagen är brosk som behövs för att våra leder ska må bra. Man kan därför tänka sig att ett tillskott med kisel kan vara av betydelse för ledhälsan genom att bidra till bildningen av detta ämne. Dessutom finns det en hel del kollagen i vårt skelett som produceras av våra osteoblaster, men även då behövs det såklart kisel eftersom att det är en av kollagenets viktigaste byggstenar.

Kisel är en beståndsdel i kollagen, som är viktigt för huden. En normal och frisk ledhälsa kan förstärkas med hjälp av kiseltillskott.

Kisel för skönhet

Kisel är också viktigt för huden då det, utöver bildandet av det strukturgivande kollagenet, även bidrar till produktionen av elastin. Elastin är ett protein i vår bindväv som är mycket elastiskt och det är exempelvis detta protein som gör att huden går tillbaka till sin normala position efter att vi drar i den. Utöver det bidrar det på samma vis till att hålla huden slät och rynkfri. När vi blir äldre produceras dock mindre elastin vilket i sin tur gör att vi lättare får rynkor och hängig hud. Kisel skulle då kunna vara av vikt för att motverka denna process eftersom att det är en viktig beståndsdel av elastin, och därför kan man även tänka sig att ett kiseltillskott till och med skulle kunna främja bildningen av elastin som sedan kan bidra till spänst och reduktion av rynkor.

Tips! Läs mer i vår artikel om hur kollagen håller huden ung.

Kisel i tillskott

Tillskott med kisel finns både enskilt och som ingrediens i exempelvis skönhetsprodukter. För dig som tränar mycket och hårt kan det vara bra med ett kiseltillskott som bidrar med byggstenar till kollagenet, som i sin tur kan hjälpa dig att hålla dina leder i form. Hård och tung träning kan nämligen vara slitsamt för kroppens leder, och ett gott näringsintag kan vara hjälpsamt för att förhindra slitage.

 

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Urval
Varumärke
Silicea2 Holistic1 Healthwell1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapslar 4
Flytande 1
Märkning
Vegan 3
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 5 produkter
Urval
Varumärke
Silicea2 Holistic1 Healthwell1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapslar 4
Flytande 1
Märkning
Vegan 3
Sortering
Popularitet
Silica 250
90 kaps
Healthwell Silica 250
179 kr
4,0
4
Betyg: 4 / 5
Silica Beauty Caps
120 kaps
Silica Beauty Caps
199 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Silicea
60 kaps
Original Silicea
199 kr
3,9
3.9
Betyg: 3.91 / 5
Kisel
90 kaps
Holistic Kisel
179 kr
Silicea Kiselgel
500ml
Original silicea Kiselgel
159 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5