Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Tomatpasta med tonfisk

Som uppladdning inför eller återhämtning efter ett träningspass passar denna goda pastarätt alldeles utmärkt. Rik på protein och kolhydrater och med ett lågt innehåll av fett!

En tallrik med pasta och tonfisksås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi525 kcal
Protein38,3 g
Kolhydrater76,3 g
Fett6 g
Fibrer4,3 g
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar tonfisk i vatten
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 portioner spaghetti
70 g rucola

Tillredning

Koka upp vatten och salt och lägg ner spaghettin. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Stek sedan löken lätt i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare i ett par minuter. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag. Blanda sedan ner tonfisken och de krossade tomaterna i stekpannan och rör om. Krydda med salt och svartpeppar. Låt tonfisksåsen småkoka i 6-8 minuter.

Servera tonfisksåsen med den kokta pastan och rucolan.

Ingredienser

 
Soja Fettuccine
 
Soy Bean Spagetti
 
Spaghetti
 
Olivolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej