0 produkter
0 kr
En nyttig och lättlagad risotto som innehåller rikligt med protein.
2 portioner |
| ||||||||||||
300 g kycklingfilé | |||||||||||||
240 g kokade kikärter | |||||||||||||
2 portioner råris | |||||||||||||
1 gul paprika | |||||||||||||
1 röd paprika | |||||||||||||
50 g majskorn | |||||||||||||
1 dl matlagningsgrädde 4 % fett | |||||||||||||
Torkad rosmarin |
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan i matlagningsgrädden och rör om ordentligt. Ta av från plattan och ställ åt sidan. Krydda med rosmarin efter tycke och smak.
Stek kycklingen i ugnen på 225 oC i 20-30 min eller tills den är helt genomstekt. Skär i små bitar.
Rosta kikärterna på en plåt i ca. 15 minuter i 200 oC.
Skär grönsakerna i små bitar och blanda med majsen och riset.
Rör ner kycklingen och de rostade kikärterna.
Klart att servera eller lägga i matlådor.