0 produkter
0 kr
En god och mättande lunch som innehåller rikligt med protein. Som pricken över i kommer den krämiga jordnötssåsen som ger hela rätten en spännande smak.
2 portioner |
| ||||||||||||
400 g grillad kyckling | |||||||||||||
1 dl okokt quinoa | |||||||||||||
1 röd paprika | |||||||||||||
1 gul paprika | |||||||||||||
2 tomater | |||||||||||||
50 g majskorn | |||||||||||||
För jordnötssåsen | |||||||||||||
2 msk jordnötssmör | |||||||||||||
1 msk rapsolja | |||||||||||||
0,5 - 1 dl vatten |
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär upp grönsakerna och rensa kycklingen.
Förbered jordnötssåsen genom att blanda jordnötssmör och rapsolja i en skål tills du har en slät sås. Tillsätt lite vatten i taget och blanda noga tills såsen har den konsistens du önskar.
Var noga med att endast tillsätta små mängder vatten åt gången och blanda noga, annars kommer såsen skära sig och bli mycket svår att få ordning på.
Servera quinoan, kycklingen och grönsakerna tillsammans med såsen. Passar både som middag och i lunchlådan.