Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Recept: Frikadeller från Italien

Denna proteinrika vardagsrätt har sitt ursprung i Italien och smakar fantastiskt av persilja, lök och tomat. Servera frikadellerna med bönpasta för att göra rätten ännu nyttigare.

En tallrik med frikadeller i tomatsås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi492 kcal
Protein36,8 g
Kolhydrater56,5 g
Fett11,8 g
Fibrer4,5 g
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 dl vatten
salt & svartpeppar
Frikadeller
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl persilja, hackad
0,5 tsk svartpeppar
Tillbehör
hackad persilja
rivet skal av en citron
4 port spaghetti eller bönpasta

Tillredning

Hacka den gula löken och vitlöken och fräs i lite olja. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka på svag värme i 5-10 minuter.

Blanda nötfärsen med ägg, hackad persilja och svartpeppar. Forma smeten till köttbullar och lägg ner i tomatsåsen. Låt koka i ca 20 minuter. Koka under tiden spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen och servera sedan den nykokta pastan med frikadellerna samt hackad persilja och rivet skal av en citron.

Ingredienser

 
Soja Fettuccine
 
Soy Bean Fettucine
 
Soy Bean Spagetti
 
Spaghetti

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Proteinrika tacoköttbullar

Piffa upp dina köttbullar med smakrika tacokryddor som ger det där lilla extra.
 

Recept: Juliga hampaköttbullar

Köttbullar fyllda med protein, kostfiber och omega - 3.
 

Recept: Köttbullar med bulgursallad

Använd pofiber i dina köttbullar så blir de fastare och mer fiberrika!
 

Träningsövning: Cabelflyes underifrån

Cabelflyes som tränas underifrån tar extra bra på underdelen av bröstmuskeln.
 

Nyårslöften - från tanke till handling

5 avgörande tips på hur du lyckas infria dina nyårslöften.
 

Hur tillverkas kosttillskott?

Varifrån kommer tillskotten vi äter och hur tillverkas de?
 

Guide: Kosttillskott för vegetarianer

Lär dig hur du får i dig allt du behöver som vegetarian.
 

Kristoffers 4-dagars träningsupplägg

Svenskt Kosttillskotts medarbetare Kristoffer visar gymövningar för fyra pass.
 

Allt du behöver veta om vitamin D

Vitamin D får vi från solljus, och kan vara svårt att få i sig på vintern.
 

Rätt kost för fettförbränning

Lär dig vad du ska tänka på när du ska lägga upp din kost för att bränna fett.
 

Så fungerar betaglukaner

Betaglukaner är en typ av fiber som har flera positiva effekter på kroppen.
 

Proteinrik kycklingpasta med spenat

En hänförande god pastarätt med krämig sås av kyckling, tomat och spenat.
 

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 

Stor fitness-guide: Så deffar du

Kom i fitnessform genom att deffa - vi tipsar om bäst kost och träning.
 

Allt om bålträning

En start bål är både snyggt och hälsosamt. Få en starkare bål med dessa tips!
 

Så får du solbrun hud med betakaroten

Betakaroten gör dig snygg och skyddar samtidigt mot solen, kan det bli bättre?
 

Träna ben: basövningar

Bröst, biceps och lite mage men glöm inte benen!
 

Myter om kost och träning för tjejer

Hur ska du som tjej äta och träna för att få resultat?
 

Träningsupplägg - 3 dagar i veckan

Från nybörjare är det nu dags att ta nästa steg, träning 3-dagar i veckan.