0 produkter
0 kr
Panerad fisk, eller fiskpinnar, är en god klassiker men tyvärr ofta en ganska ohälsosam historia. Med detta recept gör du enkelt din egen fiskpanering som är både nyttigare och godare. Den magra remouladsåsen sätter guldkant på hela måltiden.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
800 g rödspettafilé | |||||||||||||
1/2 dl majsmjöl | |||||||||||||
salt och svartpeppar | |||||||||||||
900 g potatis | |||||||||||||
1,5 dl lätt creme fraiche | |||||||||||||
1 msk kapris | |||||||||||||
200 g pickles | |||||||||||||
vitpeppar | |||||||||||||
Skala potatisen och koka den i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk.
Krydda rödspettafiléerna med salt och peppar. Häll upp majsmjöl på en tallrik och vänd varje fiskfilé i mjölet så att båda sidorna täcks av mjöl. Stek dem i ett par minuter på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg runt om.
Hacka picklesen fint och blanda ner dem i creme fraichen. Tillsätt kapris och smaka av med vitpeppar. Servera den panerade rödspettan med potatisen och remouladsåsen samt sallad.