Panerad rödspätta

Panerad fisk, eller fiskpinnar, är en god klassiker men tyvärr ofta en ganska ohälsosam historia. Med detta recept gör du enkelt din egen fiskpanering som är både nyttigare och godare. Den magra remouladsåsen sätter guldkant på hela måltiden.

Panerad fisk, potatis och grönsaker på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi602 kcal
Protein42,8 g
Kolhydrater45,3 g
Fett30 g
Fibrer5,5 g
4 portioner
800 g rödspettafilé
1/2 dl majsmjöl
salt och svartpeppar
900 g potatis
1,5 dl lätt creme fraiche
1 msk kapris
200 g pickles
vitpeppar

Tillredning

Skala potatisen och koka den i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk.

Krydda rödspettafiléerna med salt och peppar. Häll upp majsmjöl på en tallrik och vänd varje fiskfilé i mjölet så att båda sidorna täcks av mjöl. Stek dem i ett par minuter på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg runt om.

Hacka picklesen fint och blanda ner dem i creme fraichen. Tillsätt kapris och smaka av med vitpeppar. Servera den panerade rödspettan med potatisen och remouladsåsen samt sallad.

Ingredienser

 
Fullkornsmajsmjöl
 
Mald Svartpeppar

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej