Gör din egen chia-sylt

Lev livet lite sundare utan att behöva ändra dina matvanor. Tillaga en härlig hemmagjord sylt med mer frukt och mindre socker. Ta hjälp av de hälsosamma chiafrönas exceptionella förmåga att bilda gelé i vätska när du gör denna smakrika sylt.

Hemmagjord sylt

Ingredienser

3 dl valfria bär
4 msk vatten
2 msk chiafrö
2 msk kokossocker
1,5 krm vaniljpulver

Gör så här:

1. Välj vilka bär du vill använda och om du använder frysta bär behöver du låta dem tina först.

2. Pressa bären beroende på hur slät sylt du vill ha.

3. Blanda i alla ingredienser och rör om ordentligt.

4. Låt stå ca 30 minuter tills chiafröna svällt upp. Sylten bör förtäras inom 4 dagar och ska förvaras i kylskåp.

Servera till pannkakor, gröt eller bakverk.

Ingredienser

 
Chiafrön

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Recept: Proteinpannkakor med chiasylt

Dessa pannkakor kan inte beskrivas med ord, de måste upplevas.
 

Recept: Goji och morotsmarmelad

Det är poppis att sylta och safta själv! Här kommer två goda recept!
 

Recept: Proteinrika våfflor

Våfflor med hög proteinhalt som är helt fria från gluten och tillsatt socker.
 

Recept: Proteinrik pannkakstårta

Pannkakstårta gjord på utsökta proteinpannkakor. Utan socker och gluten.
 

Recept: Havre- och chokladpudding

Havrepudding med chokladsmak som god frukostkick eller mättande mellanmål.
 

Därför är tranbär bra

Tranbär är rikt på antioxidanter och används som metod för att motverka UVI.
 

Därför snackar alla om: Chiafrön

Chiafrön är rika på protein, kostfibrer och omega-3.
 

Därför är blåbär bra för dig

Blåbär är mycket näringsrikt och har höga halter antioxidanter och lutein.
 

Recept: Fibergröt

En gröt som är mycket mättande och bra för magen berikad med Chiafrön.
 

Recept: Frukostmusli med goji och chia

Blanda en energirik frukostmysli med chiafrön, gojibär och kakaonibs.
Visa fler