Crossfit-atleten Andreas Lindberg

Toppresterande inom CrossFit

För Andreas Lindberg är CrossFit inte bara en träningsform, utan en hel livsstil. Han ägnar inte bara sin fritid åt träningen, utan som ägare till en CrossFit-anläggning och träningscoach får han även jobba med sitt stora intresse. Han har tidigare placerat sig topp 10 i flera tävlingar, och kvalat in till en av Europas största tävlingar, Athlete Games 2015. Andreas är även sponsrad av Svenskt Kosttillskott, ett samarbete han ser positivt på.

Andreas Lindberg i Olympiskt lyft. Foto: David Einar.

FOTO: David Einar

Andreas Lindberg ett välkänt namn inom CrossFit, inte minst i egenskap av ägare till en CrossFit-anläggning, tränare och coach för hängivna CrossFit-utövare. Han har även placerat sig bland topp 10 i Sverige i flera tävlingar och kvalat in till Athlete Games 2015, Europas största tävling efter Regionals. Drömmen är att så småningom kvala in till CrossFit Games.

- Jag satsar på att kvala in till någon av masterklasserna, som är till för äldre atleter, och dit har jag fem år kvar. Games motsvarar ett VM, kan man säga.

Andreas Lindberg är sponsrad av Svenskt Kosttillskott, ett samarbete han ser positivt på. För honom är det viktigt att ha ett tävlingsinriktat företag bakom sig, med produkter han tycker om. På så sätt kan han räkna bort en variabel och koncentrera sig på sin träning. Själv använder han kosttillskott dagligen för att få de resultat han strävar efter, där hälsokost och sporttillskott hör vardagen till.

- Det är främst i samband med min träning som jag äter kosttillskott. Före passet tycker jag om att ladda med PWO och kreatin för ökat fokus och styrka. Under träningen dricker jag BCAA, dels för att det är gott och dels för att det känns bra att fylla på med aminosyror under passet. Efter träning återhämtar jag mig alltid med en gainer för att säkerställa att kroppen får i sig det den behöver för att återhämta sig.

Andreas Lindbergs val

 
Vitamin D3 4000 IE
 
Arctic Omega-3
 
Core BCAA Powder
 
Core Performance
 
Core Whey Protein
 
Core Creatine
 
Core ZMA
 
Core Gainer

Funktionell träning som passar alla

CrossFit handlar om högintensiv funktionell träning, med moment lånade från tyngdlyftning, gymnastik, konditionsträning och styrkelyft. För Andreas är det viktigt att träningen framför allt känns rolig och varierande.

- Just nu fokuserar jag mycket på att bli starkare i olika kroppsviktsövningar. CrossFit handlar också mycket om gymnastiska övningar, och då jag är 2 meter lång och 110 kg tung så får jag kämpa lite extra med det!

Andreas Lindberg lyfter däck. Foto: David Einar.

FOTO: David Einar

Sedan sporten togs till Sverige runt år 2010 har populariteten stigit markant. Till en början fick de dedikerade utövarna utstå mycket kritik om att det skulle vara en riskabel och skadefylld sport där man inte tog hänsyn till vikten av att träna tekniskt korrekt. Andreas tycker att det är en helt felaktigt bild, som garanterat ändras så snart man besöker en seriös box (träningsanläggning för CrossFit).

- Till en början var CrossFit lite underground, lite som snowboard var från början. Men jag är övertygad om att den kommer fortsätta att nå en bredare publik och leta sig vidare in i folkhemmen. Till exempel så tränar både min mor och mormor CrossFit!

Tuff livsstil med träning och bra kost

För att Andreas ska orka träna på den nivå han gör, gäller det att hålla träningen uppe och fokusera på att äta bra mat varje dag. En vanlig vardag i Andreas liv består av två träningspass, rediga måltider och en hel del kosttillskott.

FrukostHavregrynsgröt, proteinpulver, jordnötssmör, D-vitamin, omega-3
Före träningCore Performance, Core Creatine
MorgonträningGymnastik eller konditionsträning
Under träningCore BCAA Powder
Efter träningCore Gainer
LunchKött/kyckling/lax, potatis/ris, sås
TräningFokus på styrketräning
Efter träningCore Gainer
MiddagKött/kyckling/lax, potatis/ris, sås
EfterrättTurkisk yoghurt, protein, jordnötssmör
KvällCore ZMA

Svenskt Kosttillskott är stolta samarbetspartners med Andreas Lindberg, och tror på att han kommer erövra fina placeringar inom CrossFit de närmsta åren. Vill du veta mer om CrossFit? Läs mer i artikeln CrossFit - grunder.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Kost & kosttillskott för dig som tränar CrossFit

Ät rätt kost och kosttillskott för CrossFit. Peter Bláha ger dig tips.
 

Crossfit-atleten Lukas Högberg tillhör världstoppen

Lukas Högberg är en av världens främsta CrossFit-atleter.
 

Axel Lundgren - lovande stjärnskott inom crossfit

Axel Lundgren är en ung, lovande CrossFit-atlet, sponsrad av oss!
 

Så lyckades Crossfit-stjärnan Timmy Thernström

Timmy Thernström tränar och tävlar i CrossFit.
 

Så laddar Lukas Högberg inför Crossfit Games

Lukas Högberg förbereder sig för topplacering på Crossfit Games 2016.
 

Stor guide: Grunden inom CrossFit

Peter Bláha hjälper dig att förstå grunderna i CrossFit.
 

Topplacering för Lukas Högberg i CrossFit Regionals

Lukas Högberg kammade hem topplacering i CrossFit Regionals 2015.
 

Det här betyder begreppen inom CrossFit

Träna en CrossFit-WOD med tips från Peter Bláha.
 

Björk Odinsdottir - internationell crossfitstjärna

Björk Odinsdottir är känd som tv-gladiator och för sina talanger inom Crossfit.
 

Joakim Lindberg om förberedelserna inför OS

Kanotisten Joakim satsar till 100 % på sin träning inför OS-kvalet!
Visa fler