Bild saknas

Biofood Teffmjöl Ljust

Glutenfritt och ekologiskt teffmjöl.

- Till bröd & pannkakor
- Passar LCHF & aktiva
- Passar glutenintoleranta
Storlek
400 g

Vårt pris

79 kr
Jämförpris: 197,50 kr/kg
Cassavamjöl EKO
500 g
59 kr
Andra har köpt
Jordmandelmjöl
500 g
135 kr
Andra har köpt
Havremjöl
500 g
39 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Andra har köpt

Produktrekommendationer

Cassavamjöl EKO
500 g
59 kr
Andra har köpt
Jordmandelmjöl
500 g
135 kr
Andra har köpt
Havremjöl
500 g
39 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Andra har köpt
  • Produktbeskrivning
  • Näringsinnehåll
  • Skriv en recension
  • Leverans & betalning
Näringsinnehåll
Produktbeskrivning

Glutenfritt och ekologiskt teffmjöl

Prova Biofood ljusa teffmjöl, perfekt till all sorts bakning, utmärkt till glutenfritt bröd, pannkakor eller teffgröt. Detta teffmjöl kommer från malda teffgryn där fröskalet har tagits bort vilket har gett mjölet dess ljusa färg. Detta teffmjöl är ekologiskt och helt rent utan tillsatsämnen. Det är naturligt glutenfritt, vilket gör det lämpligt för dig som vill eller behöver äta glutenfri kost, för dig som tränar och vill ha en näringsrik kolhydratskälla och för dig som äter kolhydratssnål kost, så som LCHF.

  • Ljust ekologiskt teffmjöl
  • Naturligt fritt från gluten
  • Passar glutenintoleranta, aktiva och vid LCHF
  • Till brödbak, gröt och pannkakor

Kort om teffmjöl

Teff används både som hela gryn och nedmalet till teffmjöl, där det finns både som mörk och ljus variant. Teff växer ursprungligen i Etiopien där det använts som näringskälla i tusentals år. På senare tid har intresset för teffmjöl vuxit explosionsartat, och dess näringsrika innehåll och naturliga avsaknad av gluten ligger till grund för det.

Teff är rikt på protein, kostfiber och mineraler, så som kalcium och järn. Teffmjöl är populärt i all typ av bakning och passar perfekt till pannkakor och bröd. Teff har en nötig karaktär som ger en mild smak till maträtterna. Hela teffgryn används ibland som kolhydratskälla i maträtter, istället för quinoa eller ris.

Teffmjöl kan användas av dig som strävar efter en kost med mindre kolhydrater, är glutenintolerant eller är aktiv och letar efter en bra energikälla.

Injera med teffmjöl

Maträtten injera innehåller teffmjöl som basråvara. Injera är ett slags pannkaka med surdeg som äts tillsammans med olika röror, en traditionell maträtt som äts huvudsakligen i Etiopien. Teffmjöl går även utmärkt att använda i våra klassiska svenska pannkakor som ett glutenfritt och mer spännande alternativ till annat mjöl.

Varumärke

Biofood
Leverans & betalning

Lär dig mer

 
Våra märkningar och certifieringar

Våra märkningar och certifieringar

Läs om våra märkningar och certifieringar.