Tomatig köttgryta

Chili, lök och tomater ger denna mustiga och proteinrika köttgryta sin goda smak och tillsammans med potatis i ugn blir det en riktig festmåltid.

Köttgryta i tre skålar och sallad vid sidan om.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi756 kcal
Protein54,3 g
Kolhydrater56 g
Fett33 g
Fibrer9 g
4 portioner
1 kg grytbitar av högrev
salt & svartpeppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
800 g passerade tomater
2 dl vatten
1 röd chili, hackad
10-15 potatisar
några kvistar färsk persilja
1 kruka sallat
250 g körsbärstomater

Tillredning

Värm lite olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar tills allt kött fått färg. Krydda köttet med salt och peppar och ställ åt sidan tills vidare. 

Hacka den gula löken och vitlöken och fräs tillsammans med tomatpuré i en stor gryta i några minuter. Blanda ner köttet och tillsätt de passerade tomaterna, vattnet och den hackade chilin. Låt köttgrytan koka på svag värme under lock i ungefär en timme, eller tills köttet är mört.

Värm ugnen till 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Skär potatisarna i klyftor och lägg på plåten. Ringla över lite olivolja och blanda runt potatisklyftorna så att de blandas med oljan. Sätt in plåten mitt i ugnen och rosta i 20-30 minuter tills potatisen fått en gyllenbrun färg.

Garnera köttgrytan med färsk persilja och servera tillsammans med klyftpotatisen, sallatsblad och körsbärstomater. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!