Rostad kyckling

Snabb och välsmakande rätt med kyckling och svart vitlök. Svart vitlök är helt vanlig vitlök som har fermenterats, men det går precis lika bra med vanlig vitlök till detta recept.

Tallrik med rostad kyckling

Ingredienser 1 port
Näringsinnehåll1 port
Energi453,1 kcal
Protein57,3 g
Fett15,8 g
Kolhydrater17,4 g
160 g kyckling
50 g potatis
100 g blomkål
30 g rödlök
40 g sparris
1 st svart vitlök
4 blad basilika
Körvel
50 g enokisvamp
60 g bacon
5 g kokosfett
Svartpeppar, örtsalt
Chevrekräm
10 g chevreost
30 g kvarg
vitlökspulver, örtsalt
persilja

Gör så här:

1. Sätt igång ugnen på 200 grader med grillfunktion. Blanda tärnade kycklingbitar, tärnad potatis och tärnad blomkål tillsammans med svart vitlök, basilika, svartpeppar och örtsalt. Placera i ugnen i ca 15 minuter.

2. Tärna sparrisen och blanda i när det fortfarande är några minuter kvar på ugnstiden.

3. Blanda alla ingredienser till chevrekrämen.

4. Linda bacon kring enokisvampen och stek rullarna till de fått fin färg.

Servera allt tillsammans och njut av en nyttig, god och lättlagad måltid.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson