Kyckling med olivtapenad

Kyckling med olivtapenad

I denna tapenad hittar du äpple som kanske inte hör till vanligheterna men det ger en härlig syra till röran. Sedan innehåller ju äpplen även flavonoider, kalium och rikligt med C-vitamin som är bra för ett normalt fungerande immunsystem.

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg kyckling
1 kg bakpotatis
Olivtapenad
Energi497,8 kcal
Protein47,1 g
Kolhydrater34,2 g
Fett17,5 g

Gör så här:

Börja med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 matsked paprikapulver, 1 matsked malen koriander, 1 dl vitt vin och 2 matskedar citronsaft. Baka av påsen i ugnen på 100 °C i ca 30-40 minuter och låt den ligga i lagen för att svalna.

Tärna sedan kycklingen och dela upp den i matlådor.

Tillaga bakpotatisen i ugnen på 200 °C i 30 minuter.

Gör slutligen tapenaden.

Olivtapenad

Olivtapenad

Ingredienser

innehåll per portion

700 g oliver
205 g tärnad aubergine
150 g tärnad lök
4 st hackade vitlöksklyftor
100 g tärnat äpple
1/2 tsk Sambal Oelek (valfritt)
1/3 tsk steviasocker (valfritt)
2 dl rött vin
En handfull hackad persilja
1 dl vatten
15 g kokosolja
Malen svartpeppar
3 tsk örtsalt
Energi87,3 kcal
Protein1 g
Kolhydrater3,4 g
Fett7,4 g

Gör så här:

Stek löken i kokosolja i en gryta i ca 1 minut tills den blir mjuk, blanda sedan i aubergine och vitlök. Låt det fräsa på medelvärme i ca 5 minuter. Häll i rött vin och låt vätskan koka ner till hälften.

Lägg allt i en köksberedare med resten och gör en jämt puré av allt.

Smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt.

Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson