Kalvgulasch med potatis

Gulasch med kalvkött

Högrev kräver i likhet med annat framdelskött lång koktid men rätt tillagat är det ett mycket smakrikt och saftigt.

Då det gäller bakpotatis är kalorivärdet liksom för övrig potatis lågt, cirka 80 Kcal/100 gram. Bakpotatis har dock lite längre hållbarhet i kylskåp till skillnad från kokad potatis men för att hålla lådorna extra färska är det ändå bäst att frysa in dem.

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg bakpotatis
Kalvgulasch
Energi489,1 kcal
Protein49 g
Kolhydrater45,6 g
Fett9,3 g

Gör så här:

Börja med att baka ca 1 kg bakpotatis på 200 °C i ca 30 minuter. Låt potatisen svalna och fördela den i lunchlådor.

Tillaga sedan Kalvgulaschen.

Kalvgulasch

Ingredienser

innehåll per 100g

200 g hackad lök
250 g skivad svamp
500 g krossade tomater
4 st hackade vitlöksklyftor
Ett par kvistar timjan
1 kg tärnad högrev av kalv (ca 1 cm tjocka)
2 msk paprikapulver
2 msk grillkrydda
1 dl rött matlagningsvin
50 g tomatpuré
2 tsk Sambal Oelek
1 msk malen svartpeppar
1 msk örtsalt
2 msk guarmjöl eller maizena
Energi95,2 kcal
Protein10,6 g
Kolhydrater2,3 g
Fett4,6 g

GÖr så här:

Värm ugnen till 75 °C.

Värm en stekpanna med kokosolja och stek kalvbitarna i ca 1 minut. Lägg allt utom guarmjöl i en stekpåse och stäng igen påsen med bandet som följer med. Placera påsen i ugnen och lämna den där i 8 timmar (förslagsvis över natten).

Ta ut påsen och häll innehållet i en stor skål. Rör i guarmjölet i vätskan tills det blivit tjockt och smaka av med malen svartpeppar och örtsalt.

Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson