Recept på julbröd med protein

Det klassiska vörtbrödet kommer här i ny tappning med mer protein och nyttigare ingredienser!

Julbröd invirat i röd duk.

Ingredienser
Näringsvärdeper skiva bröd
Energi89,2 kcal
Protein4,9 g
Kolhydrater11,9 g
Fett2 g
Fibrer1,9 g
Ger 1 limpa (ca 20 skivor)
4 dl vatten
20 g jäst
2 dl havregryn
3/4 dl valnötter
1 msk linfrön
3 dl dinkelmjöl
2 dl naturellt proteinpulver
1 dl russin
1 tsk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 tsk malen kryddnejlika
0,5 tsk ingefära
2 msk agavesirap

Tillredning:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.

Tillsätt alla torra ingredienser samt sirapen och vispa till en jämn smet. Rör till sist ner russin och valnötter.

Låt brödet jäsa under bakduk i ca. 2 timmar.

När degen jäst till dubbel storlek - forma en limpa och grädda i ugnen (200 grader) i 30 min eller tills limpan fått fin färg.

Låt svalna under bakduk.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!