Jonathan blandar glädje med allvar

Med en brinnande kämpaglöd och en ständig envishet simmar Jonathan Kling för guld vid varje tävling och fyller dagarna med träning för att nå dit. Som flerfaldig guldmedaljör är Jonathan nu även sponsrad av Svenskt Kosttillskott med sikte mot OS i Rio.

Jonathan Kling med simmedalj.

Simning är en allsidig och skonsam sport som passar de flesta, men det är också en av de mest tidskrävande sporterna för att lyckas bli bra i. Det krävs hårt slit och många timmar i vattnet för att komma bli framgångsrik. Jonathan Kling har simmat hem 5 medaljer i Junior-SM varav 3 guld, en plats i landslaget och plats i EM-finalen i Danmark 2013. Men hans meriter har inte kommit gratis.

-För tillfället tränar jag 10 timmar i vattnet och 8 timmar i gymmet per vecka. All träning som sker i vattnet gör jag alltid till 100 % och med kvalitet framför kvantitet. Eftersom att jag tävlar i korta distanser tränar jag mest explosiv träning med mycket fokus kring detaljer. Dessutom försöker jag få med ett yogapass per vecka för att mjuka upp mig och bygga upp en bra kroppsbalans.

Jonathans kost och kosttillskott

Vid sidan av metervinningar i bassängen krävs också en bra kost för att klara av den tunga ansträngningen. Som sponsrad av Svenskt Kosttillskott har nu Jonathan även goda förutsättningar att fylla på med alla näringsämnen han behöver.

-Jag behöver mycket återhämtning med gainer och protein men även prestationshöjande tillskott med kreatin i tuffare perioder. Det hjälper mig att kunna pressa mig hårdare och vänja kroppen vid att väga lite mer. Vid träning använder jag även aminosyror (BCAA) för att inte bryta ner musklerna och för att bygga upp mig.

MorgonMellan målVid träningEfter träning
Arctic Omega-3X
Core VitaminsX
Core CreatineX
Core GainerXX
Triple Core ProteinX
Core BCAA PowderX
Core Whey ProteinX

Läs mer om Jonathans kost och träning.

Jonathan Kling tävlingssimmar.

Genom glädje och problem

Tävlingssimningen har sedan länge varit en klassisk gren i både OS och andra tävlingssammanhang och finns i distanser mellan 50 och 1500 meter, i de fem olika stilarna bröstsim, ryggsim, crawl, fjäril och medley. Jonathan har simmat sedan han började i simskola som 5-åring och har trivts i vattnet ända sedan dess med en riktig vinnarattityd. Som för de flesta kommer ibland den hårda verkligheten i kapp och som 16-åring tappade Jonathan lusten för sitt simmade, vilket tillslut ledde till beslutet om ett uppehåll på två år.

-Jag började hitta på ursäkter för att slippa gå på träningen och kände ingen glädje alls för det. Man ska inte göra något som man inte tycker är roligt och jag tycker än idag att jag tog helt rätt beslut. Redan en månad efter mitt uppehåll var jag tillbaka på personbästa och hade roligt varje gång jag kom till badet. Att ha roligt är en av de viktigaste bitarna för att kunna satsa allt på en idrott.

Glädje är något som verkligen lyser igenom hela Jonathans träningsfilosofi och tillvaro och han inspireras av andra idrottare som brinner för sin sport och visar glädje inför sin uppgift. Lika mycket som han gillar att ha roligt hatar han att förlora och motiveras av såväl framgång som bakslag.

-Jag älskar ett bra race och hatar djupt att förlora. Varje gång jag misslyckas blir jag ännu mer motiverad att träna mer. Gör jag ett dåligt race har jag ingen annan att skylla på än mig själv och jag får står där med svansen mellan benen. Men jag ger mig inte förrän jag är bäst!

Läs mer om Jonathans kost och träning.

Bilder: Privat

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!

Senaste artiklar

skrivna av Team Svenskt Kosttillskott

Lukas Högbergs satsning mot Crossfit Games Lukas Högbergs satsning mot Crossfit Games av Team Svenskt Kosttillskott 
Crossfit Open har startat och därmed Lukas Högbergs väg mot målet:Games. Läs mer »
Lukas Högberg: så bemästrar du lyften Lukas Högberg: så bemästrar du lyften av Team Svenskt Kosttillskott 
Crossfitatleten Lukas Högberg visar hur du lyckas med ryck, stöt och knäböj! Läs mer »
Per Kasperi - spelare i Tre Kronor Per Kasperi - spelare i Tre Kronor av Team Svenskt Kosttillskott 
Per Kasperi spelar kälkhockey i landslaget. Nu siktar han mot sitt tredje OS. Läs mer »
Christoffer Carlsen laddar inför VM Christoffer Carlsen laddar inför VM av Team Svenskt Kosttillskott 
Christoffer Carlsen, en av Svenskt Kosttillskotts atleter, ska snart simma i VM. Läs mer »
Mikaela Norman Mikaela Norman av Team Svenskt Kosttillskott 
Mikaela har varit aktiv Crossfitaltet i några få år men tillhör redan eliten. Läs mer »
Björk Odinsdottir Björk Odinsdottir av Team Svenskt Kosttillskott 
Björk Odinsdottir är känd som tv-gladiator och för sina talanger inom Crossfit. Läs mer »
Lukas Högbergs slående resultat Lukas Högbergs slående resultat av Team Svenskt Kosttillskott 
Läs om Lukas Högbergs strålande resultat i CrossFit Games 2016. Läs mer »
» Visa fler