Chiaproteinfluff med härlig vaniljChiapudding i glas.

Tillaga din egen fluffiga måltidsdröm fylld av protein samt fiber och omega-3 från chiafrön. Perfekt att servera som en smakrik och nyttig dessert eller varför inte bara som ett gott mellanmål?

Ingredienser till 1 glas

Topping

1 dl yoghurt
1 dl lättkvarg
2 msk chiafrön
0,5 skopa vassleprotein i vaniljsmak
Sötning efter smak (ex stevia strö, sukrin, agave sirap mm)
En nypa äkta vaniljpulver
0,5 dl äggvita
Kakao nibs, torkad frukt, puffar, nötsmör, mm.

Gör så här:

1. Blanda chiafrön, kvarg, yoghurt och protein i en bunke och rör om tills det blir en slät smet. Låt vila i kylen minst 30 minuter.

2. Vispa smeten med en elvisp tills den får en fluffig och luftig konsistens.

3. Smaka av och tillsätt vaniljpulver och eventuellt sötning.

4. Vispa äggvitan till ett hårt fluff (inte stenhårt).

5. Vänd ner smeten försiktigt med äggvitan och rör försiktigt om (tips är att använda en slickepott). OBS! Rör ej för mycket, då kan "fluffigheten" försvinna.

6. Servera omgående och toppa med smakrika kakao nibs, torkad frukt, puffar eller nötsmör.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!