Äppelpaj med proteinpulver

Äppelpaj med protein

Den klassiska äppelpajen här med ett nyttigare recept. Proteinet i fyllningen gör dessutom att du håller dig mätt längre.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll

2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
100g kesella 1%
20g smält smör
2 tsk stevia
1/3 tsk örtsalt
Energi699,1 kcal
Protein29,9 g
Kolhydrater7,8 g
Fett64,8 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt och ställ in degen i kylen i en timme.

Sätt ugnen på 180C.

Dela upp pajdegen i två lika stora bitar, ca 106g var, spreja en form med diametern 12 cm med oljespray. Pressa ut degen jämt i formen och upp på kanterna.

Placera formen i ugnen i ca 20 minuter, ta sedan ut den och låt svalna.

Äpple och kanelkräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella 1%
100g äpple
20g vaniljprotein
3 tsk gelatinpulvermix
2 tsk stevia
1/2 tsk kanel
1 dl vatten
Energi450 kcal
Protein29,8 g
Kolhydrater12,1 g
Fett33 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt med en stavmixer och fördela fyllningen i båda pajformarna. Ställ in pajen i kylen och låt den vila en stund innan den serveras.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson