Hallux Valgus
One Size
Ottobock Hallux Valgus ComforT
255 kr
 
1,5
1.5 / 5
Betyg: 1.5 / 5
Ottobock Epi flex
M
Ottobock Epi flex
455 kr
 

Ortoser och stöd för olympier

Ottobocks vision är Quality for life och grundar sig i deras företagsfilosofi som vuxit fram under åren som huvudsponsor och officiell leverantör till de samtliga vinter- och sommarspelen av Paralympics: Att hjälpa personer med funktionsnedsättning att leva ett aktivt liv och nå framgång inom idrotten. Ottobock har sedan de Paralympiska spelen 1988 tillhandahållit med ett team av tekniker och svetsare för att kunna hjälpa alla atleter inom diverse grenar från alla nationer med service och reparation av proteser och rullstolar.

Kvalité för ett aktivt liv

Ottobock arbetar aktivt för att minska påverkan på miljön och prioriterar att tillverka sina produkter i material som kan återvinnas eller återanvändas. Vid utvecklingen av ortoser, stöd och skydd är ett helt team tillsatt av läkare, sjukgymnaster och ortopedtekniker för att kunna få fram de bästa produkterna som understödjer den behandling som läkaren föreskrivit. Förutom hög funktionalitetsnivå har även skydden en god design och utseende som har belönats med erkända designpriser av oberoende domarkommittéer. Ottobocks hjälpmedel klassas som medicintekniska produkter och är CE-märkta enligt Devices Directive MDD 93/42 EEC.

Ottobocks ortoser och stöd har god passform och hög funktionalitetsnivå och hjälper till att ge stöd, stabilisera och korrigera det motoriska systemet. Det som skiljer en ortos från ett stöd är att ortosen vanligtvis tillverkas i ett styvare material med funktionella stödfunktioner som stänger, remmar, stavar och leder. Detta för att hjälpa till att stabilisera och avlasta leder, mobilisera och korrigera rörelsemönster och hållning. Medan stöd och skydd är tillverkad i ett flexibelt kompressionsmaterial med dynor för att ge stöd, kompression, massage, värme och lindra smärta. Låt inte en smärtande tennisarmbåge, ömmande nacke, Hallux valgus eller ryggbesvär hämma din vardag och träning. Med ett stöd från Ottobock får du förutsättningar för - Quality for life.