Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Vad är CrossFit Open?

Det är dags för Crossfit Open, en tävling där du får möjlighet att mäta dig själv mot alla andra i världen som också registrerat sig. Kvalificera dig till Regionals eller tävla mot dig själv eller en kompis, alla kan vara med på sin nivå!

CrossFit Open äger rum en gång per år under tre veckor med tre olika WODar som presenteras på torsdagar varje vecka. Från att en WOD presenteras på torsdagen har du till på söndag på dig att genomföra den och du kan göra den så många gånger du vill under dessa fyra dagar. Genom att vara med i Crossfit Open kan du kvalificera dig till Regionals, en tävling som håller på i tre veckor där hela världens främsta atleter tävlar mot varandra, både i team och individuellt. De som sedan placerar sig bäst under Regionals tar sig vidare till CrossFit Games, som kan ses som crossfits egna VM, där koras sedan världens mest vältränade kvinna och man.

I CrossFit Open kan du vara med för att tävla mot dig själv och få en så bra placering som möjligt eller jämföra din utveckling från förra året. Tävla mot personer på ditt gym, dina kompisar, mot personer i din stad eller mot personer på samma nivå som dig själv. Resultaten registreras på CrossFit Opens officiella hemsida och kan ses av alla användare jorden runt.

Tillgängligt CrossFit Open

Open 2021 kommer att på grund av de rådande omständigheterna i världen vara den mest tillgängliga i crossfit-historian. Då man inte får samlas så många personer på samma ställe har man sett till att ha flera flexibla alternativ för deltagarna att tävla på. Man vill säkerställa att så många som möjligt kan delta i och uppleva utmaningen och den härliga stämningen i Open, vare sig du kör hemma själv, på ett gym eller med några få kompisar. Är ditt gym stängt ska det inte heller hindra dig.

Från Svenskt Kosttillskott har vi några atleter som kommer att delta och som vi kommer att följa: Tim Holmgren, Peter Blaha, Erica Ekelund, Angelica Bengtsson, Louise Cederblad, Mikaela Norman och Joel Bergander Lundblad.

Kvinna som tränar på gym.Vår ambassadör Louise Cederblad är med och kör CrossFit Open.

Måste man vara superstark för att ta sig igenom Open?

För att vara med i Open finns det inga regler om att du måste vara superstark, däremot finns det vissa övningar som du måste behärska för att kunna registrera dina resultat i någon av klasserna: RX eller Scaled. Det som gör det lite svårt är att ingen vet vilka övningar som kommer att komma. RX och Scaled har olika krav på vad du ska behärska, både på vikt och övningar.

Olika klasser i CrossFit Open

RX står för Prescribed som betyder föreskriven. Om du RX:ar en WOD, betyder det att du klarade att göra det som stod på tavlan. Tävlar du i RX har du möjlighet att ta dig vidare till Regionals. Klassen Scaled är skapad för att alla ska kunna vara med och tävla, alla ges en möjlighet att jämföra sina resultat med andra på samma nivå. Du kan från vecka till vecka välja om du vill köra RX eller Scaled men tänk på att ett Scaled-resultat aldrig kan slå ett RX-resultat i rankningen, det betyder att du då inte kan tävla om att gå vidare till Regionals. Nytt för 2021 är att förutom RX och Scaled kommer det finnas anpassningsbara alternativ där det även finns chans att tävla hemifrån med basutrustning och även utan utrustning.

Resultaten i Crossfit Open

Alla resultat hittar du på Crossfit Games egna hemsida, där kan du även sortera och se resultat från hela världen. Du kan även skapa dina egna topplistor med vänner eller lägga till kändisarna som kör.

Alla som ligger i toppen måste ha bevis på att de faktiskt fick de resultaten som de registrerade genom att ladda upp en video. Om det skulle vara så att något inte skulle stämma eller att någon fuskat så kan resultaten rättas till eller så kan den tävlande i värsta fall bli diskvalificerad.

Prestera med Svenskt kosttillskott

 
Core Creatine
 
RAW Rampage
 
Core Casein
 
Core Creatine Pro
 
Core Whey Protein
 
Core Sports Drink+
 
Core Power
 
Magnesium Citrat+
 
Core PWO Zero
 
Core Kre-Alkalyn
 
Creatine Bisglycinat

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej