Recept på pepparkakor med protein

Pepparkakor hör advent och julen till. Dessa pepparkakor är lika krispiga och goda som vanliga, men mycket nyttigare. Letar du efter glutenfria, sockerfria och kolhydratsnåla pepparkakor är detta receptet för dig!

Nygräddade pepparkakor på bakplåtspapper.

Ingredienser
Näringsvärdeper kaka
Energi23 kcal
Protein0,8 g
Kolhydrater0,3 g
Fett1,9 g
Fibrer0,5 g
Ca 60 pepparkakor
100 g smör
1 dl stevia/sukrin/sötin strö
1 tsk malen kryddnejlika
1,5 tsk ingefära
3 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl naturellt proteinpulver
1 msk fiberhusk
2 äggvitor
3/4 dl kokosmjöl
1/4 tsk bikarbonat

Tillredning:

Smält smöret i en kastrull och blanda ner sötin/sukrin och kryddor. Blanda därefter ner mandelmjöl och fiberhusk och låt sedan blandningen stå och vila i 20 minuter.

Vispa äggvitorna hårda och vänd ner dem i smeten när den vilat klart. Rör slutligen ner kokosmjölet, proteinpulvret och bikarbonaten. Täck över degen och låt den vila i kylskåp över natten.

Värm ugnen till 200 grader.

Kavla ut pepparkaksdegen, men gör den inte för tunn eftersom den då lätt kan gå sönder. Använd pepparkaksformar för att trycka ut pepparkakor. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Var observant, pepparkakorna bränns lätt.

Låt svalna helt innan du äter så blir de extra krispiga och goda.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!