Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Prestera maximalt med Alexander Bica

Brottarproffset, vår ambassadör, Alexander Bica delar med sig av sina bästa tips för att prestera maximalt. Vad är viktigast och hur gör man när man saknar motivationen?

Bild på brottaren Alexander Bica.Alexander motiveras av att utvecklas varje dag.

Motiveras av utveckling

För Alexander är det viktigt att han utvecklas varje dag, både fysiskt och mentalt. Om han kan vara bättre än igår, känner han att han lyckats.

- Alla har sin egen unika resa och man bör aldrig jämföra sig med andras framgångar, eller motgångar. Att fokusera på sig själv och försöka nå sina delmål för att sedan komma till sitt huvudmål, är prestation för mig. Och såklart att vinna medaljer!

Hur förbättrar du din prestation?
- Genom att dagligen sätta upp mindre mål som jag strävar efter att nå. Detta bidrar till att mitt huvudmål blir lättare att åstadkomma. Jag försöker även komplettera min specifika idrott med att utföra andra idrotter, andra rörelser och andra tankesätt. Såklart är nummer ett brottningen men på vilodagar och liknande utforskar jag.

Tips! Läs även hur Alexander använder sig av kryoterapi för att optimera sin prestation.

Är vila viktigt för prestation?
-Såklart. Vissa är kvar i det gamla tänket att man inte ska “klaga” och köra på varje dag. Ibland ska man ta till sig en sådan mentalitet men i längden funkar det inte, enligt mig. Kroppen är fantastisk men det är kritiskt att ta hand om den och lyssna på den. Om man vilar en dag förlorar man varken kondition, styrka eller balans.

Hur viktig är kosten för prestationen?
- Väldigt viktig! Och den som säger emot har absolut ingen kunskap. Det vi stoppar i oss är vårt bränsle, som bensin till bilen. Om man häller vanligt vatten i tanken kommer man ingenstans. Man behöver rätt bensin, det vill säga, rätt mat och kost för att orka prestera på högsta nivå.

Komplettera med kosttillskott?
- Jag är den som vill hålla mig och min kropp så naturlig som möjligt och det gör jag oftast. Det finns dock många gånger i vardagen/veckan där man behöver ett extra tillskott av exempelvis protein, kolhydrater och vitaminer. Just därför har Svenskt Kosttillskott hjälpt mig otroligt mycket, att få det där lilla extra innan och efter en tuff träning och alla viktiga vitaminer dagligen. Mina favoritprodukter är Core Carbs, Core Endurance, Core Performance och Core Sports Drink. Efter träning tar jag antingen en proteinbar eller proteinshake av Core Whey.

Alexanders favoriter

 
Core Sports Drink+
 
Core Carbs
 
Core PROBAR®
 
Core Performance
 
Core Endurance
 
Core Whey Protein

Hur gör man om man saknar motivation?

Alexanders första tips är att ringa någon nära som man vet kan peppa en, som flickvän eller tränare. Men han försöker också förstå vilken position han befinner sig i jämfört med många andra, den tanken motiverar honom.

- Att jag har möjligheten att göra det jag älskar varje dag, att jag är frisk och lycklig. Då kan jag inte vara negativ. Jag tänker på att motgångar är en naturlig process i resan mot framgång och att man måste gå igenom dåligt för att få bra.

Hur taggar du bäst till inför ett träningspass eller tävling?
- Det beror på vilken träning det är, om det är brottning, kondition eller styrketräning. Oftast lyssnar jag på motivationstalare innan tävlingar som ger mig en energiboost. Men det jag gör som ger mig störst mental fördel är att jag gör något som mina motståndare inte gör. Någån gång har jag kört ett extra pass innan tävlingen, vaknat tidigare än någon annan och promenerat samtidigt som jag visualiserar tävlingen.

Tips! Läs mer om Alexander Bica och hans bakgrund inom brottning.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej