Läs mer

Skoinlägg

Ett bra skoinlägg ger avlastning och stötdämpning till fötterna, så att du kan fortsätta att vara aktiv. Här finns ortopediska fotbäddar för vanliga fotproblem och skosulor som passar både vardagsskon och träningsskon. Låt inte smärta och ömhet i fötterna hindra dig!

Filtrera
Filtrera 19 produkter
Varutyp
Skosulor9 Ortopediska fotbäddar7 Fotvalvsstöd3
Varumärke
Scholl4 Rehband4 Hallufix3 52BONES3 Ottobock2 Mabs2 Mueller1
Rehab
Värme 1
Stabilt 1
Prehab 1
Kompression 1
Sortering
Popularitet

Skosulor och fotbäddar

Fötterna får stå ut med hög belastning varje dag, och behöver trampa på mängder av olika underlag. Felaktiga skor, tung belastning och snedställning i foten kan ge upphov till smärta och ömhet i fötter och fotsulor. Se till att ta hand om dina fötter på bästa sätt med rätt skor för ändamålet, gärna med bra skosulor och lindra eventuell smärta med ett skoinlägg som avlastar på rätt sätt för dig.

Stötdämpande skosulor

En bra skosula ger avlastning och stötdämpning för fötterna och fotsulorna, så att du klarar av att gå, stå och träna utan att hindras av ömmande fötter. Skosulor finns i olika nivåer: låg skosula med lätt stötdämpning, medelhög skosula med medel stötdämpning och tjock skosula med hög stötdämpning. De flesta skosulor kan användas både i vardagsskor, arbetsskor och träningsskor, och det finns även skosulor som är designade för löparskor. Vid långdistanslöpning utsätts fötterna för extra hårt och långvarigt tryck som kan slita på fotsulorna och ge värre besvär i fotled eller häl på grund av bristfällig stötdämpning.

En bra skosula ger stötdämpning för främre foten och hälen, och har en hög flexibilitet så att fotens naturliga rörelser underlättas. Bra skosulor är inte bara bra att använda vid ont i fötterna, utan kan också vara nyckeln till avlastning för dig som ofta besväras av smärta i knän eller underben.

Produktrekommendationer:

Fotvalvsstöd

Ett normalt fotvalv eller hålfot ger ett fotavtryck med en avsmalnad mellanfot mellan häl och tår. Har du ett högt fotvalv är detta smala parti ännu smalare, och har du ett lågt fotvalv är mellanfoten inte avsmalnande alls, så kallad plattfot. Vid lågt fotvalv har mellanfoten sjunkit ned i foten på grund av hög belastning. Lågt fotvalv kan även ge upphov till smärta i knän och höfter då vinkeln på fotleden ändras. Ett avlastande fotvalvsstöd ger support till hålfoten så att vinkeln rätas upp igen.

Har du ett högt fotvalv kan du få problem med både pronation (inåtvridning i foten) och supination (utåtvridning), på grund av den ökade rörlighet som lågt fotvalv kan ge upphov till. Vid högt fotvalv är det bra med stabila och foträta skor, gärna med avlastande skosula, och det finns även skoinlägg för högt fotvalv eller specifikt vid pronation.

Produktrekommendationer:

Hallux valgus och hammartå

Hallux valgus är en benämning på felställd stortå, med smärta till följd av yttre tryck från skorna. Hallux valgus betyder utåtböjd stortå och karaktäriseras av att framfoten blir bredare med utbuktning vid stortån, och stortåspetsen pekar inåt. Hallux valgus kan uppkomma av olika orsaker i alla åldrar, och här är det extra viktigt att tänka på att ha bra skor för att slippa smärta.

Denna felställning gör även att resterande tår också blir krökta på grund av platsbrist, vilket kallas hammartå. Den böjda hammartån drabbas också av smärta, framför allt i trånga skor. För dig som lider av Hallux valgus och/eller hammartå finns hjälpande bandage och fotbäddar för att avlasta och lindra besvären. Ett bandage för Hallux valgus hjälper till att räta ut den felställda stortån och arbetar för att stortån ska komma tillbaka till sin ursprungsposition. Ett skoinlägg för hammartå ger avlastning för den krökta tån för att lindra smärta och obehag.

Produktrekommendationer: