Läs mer

Nackkrage

Vid ont i nacken, stelhet eller nackspärr kan det underlätta med en stödjande nackkrage för att låta nackens kotor och nackmuskler återhämta sig. Vi har mjuka nackkragar för lindriga nackproblem.

Filtrera
Nackskydd
Black
Back on Track Nackskydd Kardborre
262 kr
 
4,6
4.6 / 5
Betyg: 4.6 / 5
Nackskydd Krage
Svart
Back on Track Nackskydd Polokrage
269 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5

Nackkrage och nackstöd

Nackkragar och nackstöd fungerar som en stödkrage som underlättar vid lindrig smärta i nackens muskulatur eller kotpelare. En bra nackkrage ska avlasta vid förslitningsskador eller belastningsskador med en stödjande konstruktion som underlättar för nacken att hålla sig upprätt utan att uppleva obehag, och samtidigt vara tillräckligt rörligt för att nacken ska ha en möjlighet att återställa sig. En stödkrage omger hela nacken och halsen, utan att kännas obehagligt mot halsstrupen.

Ont i nacken

Att känna sig öm och stel i nacken är vanligt, och för de flesta återkommande. Det kan orsakas av plötsliga rörelser med nacken som fått musklerna spända, att du sovit i en sned position eller suttit länge med dålig hållning.

Spänningsvärk i nacken

Orsak: Det är svårt att ange en exakt anledning till varför spänningar i nackmusklerna uppstår, men det är vanligt och drabbar de flesta någon gång. Spänningsvärk är inte farligt men kan kännas obehagligt och jobbigt. För det mesta är monotona rörelser, dålig hållning eller stress inblandat när stelhet och muskelspänningar uppstår.

Symptom: Värk och stelhet i nacken kan ofta stråla vidare till huvudet, så kallad spänningshuvudvärk, och även nedåt i ryggen och över axlarna. Ibland kan det vara svårt att hitta källan till värken, då smärtan ibland kan kännas på ett annat ställe än var den egentligen utgår.

Behandling: Det bästa sättet att undvika spänningar, stelhet och värk i nacken är att röra på sig mycket och undvika monotona rörelser och stress. När du ändå upplever smärta och stelhet kan det kännas bra med massage eller värme. Prova gärna ett värmande nackskydd som kan avlasta nacken och ge värme till musklerna. Värmen bidrar till blodcirkulationen, som i sin tur främjar återhämtningen i nackmusklerna.

Stöd för spänningsvärk

Nackspärr

Orsak: Nackspärr kommer plötsligt och orsakas ofta av en plötslig rörelse i nacken eller att du sovit i en krokig position med nacken. Många som upplever nackspärr får återkommande besvär, men smärtan och stelheten går över av sig själv inom en kort period.

Symptom: Nackspärr visar sig som svårigheter att hålla nacken upprätt och att vrida på nacken, ofta är det värre åt ena hållet. Smärtan sitter ofta i nackens ena sida, och kan stråla ut över axlar och upp i bakhuvudet.

Behandling: Smärtan och stelheten från nackspärr går över av sig själv inom en kort period. Värme kan upplevas behaglig och smärtlindrande, exempelvis från en värmekudde, ett varmt bad eller en värmande nackkrage.

Stöd för nackspärr