Läs mer

Hållningsväst

En bra hållning är a-o för att kunna prestera bra på gymmet och för att undvika skador. Här hittar du hållningsvästar och hållningsstöd som kan hjälpa dig att dra bak axlarna och skulderbladen till dess ursprungsläge.

Filtrera
Filtrera 5 produkter
Varumärke
Swedish Posture4 Refit1
Rehab
Prehab 2
Stabilt 1
Sortering
Popularitet
Posture Position
Svart
Swedish Posture Position
645 kr
 
4,0
4 / 5
Betyg: 4 / 5
Posture Flexi
Svart
Swedish Posture Flexi
395 kr
 
3,3
3.29 / 5
Betyg: 3.29 / 5
Posture Feminine
Svart
Swedish Posture Feminine
495 kr
 
1,5
1.5 / 5
Betyg: 1.5 / 5
Hållningsbandage
1 st
249 kr
 
4,1
4.1 / 5
Betyg: 4.1 / 5

Stöd för hållningen

Det bästa är att träna de upprätthållande musklerna, träna baksida axlar och mellan skulderbladen, samt att se till så att man håller en god hållning genom alla övningar man kör. Ett riktmärke för en bra grundposition i kroppen är att det ska vara som en rak linje från örat, genom mitten på axeln, höften, knäskålen och sedan ner till hälen.

Hos de flesta av oss som tränar mycket på gymmet har axlarna en tendens att bli framåtroterade. Detta kan bero på att vi hellre tränar musklerna på framsidan av kroppen, att vi sitter med dålig hållning framför våra datorer eller går utan att tänka på att dra tillbaka skulderbladen och axlarna, detta leder till att vi exempelvis bli korta i bröstmuskulaturen.

Alla dessa faktorer plus att vi inte lägger ner lika mycket fokus som skulle behövas på att få skulderbladen på plats samt stärka upp mellan skulderbladen gör att vi får en framåtroterad hållning, som kan leda till snedbelastning och skador. Med en hållningsväst hjälper du dig själv, musklerna och hjärnan på traven att hitta och känna efter vart skulderbladen och axlarna ska vara, vilket kommer gynna dig både i din träning och vardag.