Svenskt Kosttillskott Podcast: Ät rätt träna smart

Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

I Ät rätt träna smart pratar vi om allt som berör träning, kost, hälsa och livsstil och diskuterar om allt från overhead squats till att hitta balans i vardagen. Förutom oss värdar (Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström) kommer podden även förgyllas med intressanta gäster som vi är övertygade om kommer kunna inspirera, motivera och bidra med lite nya kunskap.


#16. Proteinrik veganmat med Sebastian schauermann

05 December, 2018

Denna veckan gästas Sara och Malin av den köttätande vegankocken Sebastian Schauermann. Sebastian öppnade 2017 sveriges första veganska fast food kedja Taku-Taku, som redan blivit prisbelönt och hyllad. Träningstokiga och matintresserad som dessa två tjejer är så pratas det givetvist en hel del om mat, vilka råvaror ska man äta om man vill få i sig mycket protein, vad är extra viktigt att tänka på när det gäller näringen om man är vegan, tips på snabb vegansk mat samt vad man kan ha på julbordet istället för julskinkan.

Trevlig lyssning!

Medverkande: Sebastian Schauermann, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 01:52 - gäst in
 • 51:36 - gäst ut

#15. Den 3de mest vältränade mannen i världen - Lukas Högberg

21 November, 2018

I veckans avsnitt gästas våra poddvärdar av crossfitens motsvarighet till Zlatan Ibrahimovi? - Lukas Högberg. Det snackas inte enbart crossfit, trots att Malin gärna vill grotta ner sig i det. De kommer in på hur viktigt det är att hålla sig till sin plan och hur det kan löna sig i längden, vad man ska göra för att undvika att bli nervös inför tävling samt att vi får reda på vad Lukas skulle göra om han inte blev grym på Crossfit.

Trevlig lyssning!

Medverkande: Lukas Högberg, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 03:04 - gäst in
 • 49:51 - gäst ut

#14. Joseph tekie aka chinskungen

07 November, 2018

Veckans intervju börjar lite internt då Martin och Joseph Tekies tankar skenar iväg till gamla studietider då de utbildade sig till personliga tränare. Med sedan tar det fart och vi dyker ner i träning, kost, Josephs satsning i Classic Bodybuilding samt hur Jenny Adolfsson aka Kitzune har haft en avgörande påverkan på hur Joseph blev chinskungen.

Medverkande: Joseph Tekie, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 03:26 - gäst in
 • 45:45 - gäst ut

#Bonusavsnitt med den Tyngre Johnny Hansson

26 Oktober, 2018

Förra helgen gästade våra poddvärdar fitness- och träningseventet Tyngre VII som i år gick av stapeln på Kistamässan i Stockholm. Det var en fullspäckad helg med ett fullspäckat schema med olika tävlingar och aktiviteter, där bland annat livepodd stod på schemat. “Ät rätt träna smart” passade då på att livepodda lite och intervjua strongman atleten Johnny Hansson för att fråga lite om den kommande tävlingen - Sveriges starkaste man.

Som sagt det är en livepodd, så ljudet är inte prickfritt, det är lite oväsen runt omkring.

Medverkande: Johnny Hansson, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

#13. Kost med näringsfysiologen Kristina Andersson

24 Oktober, 2018

Vad är Clean eating egentligen? I veckans poddavsnitt gästas våra värdar av den eminenta näringsfysiologen Kristina Andersson som bland annat har skrivit boken Eat Clean, är med som kostexpert och kostrådgivare i nyhetsmorgon och Biggest Loser samt utbildare inom The Acadamy. Det pratas en hel del om vad clean eating innebär, dåliga och bra fetter samt hur man ska tänka när det kommer till kosten, något som beror på...

Medverkande: Kristina Andersson, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 02:52 - gäst in
 • 45:43 - gäst ut

#12. INFLUENSERN PAULA ROSAS

10 Oktober, 2018

I veckans avsnitt pratar vi om livsstilsförändring, viktresa, sociala medier, mål och hur det är att leva med crossfit atleten Hugo Rosas, detta gör vi så klart med Paula Rosas. Paula driver en av Sverige största bloggar, blev mamma redan vid 20 års ålder och det är nu på “äldre” dar hon har fått upp ögonen för träningen och dess positiva inverkan på kroppen och psyket. Förutom träningen grottar vi även in oss i social medier och hur det är att vara influenser i dagens utseendefixerade samhälle.

PS avsnitt spelades in på Sveriges nationaldag - kanelbullensdag, så om ni hör lite smackande ljud är det bara Martin som äter en kanelbulle eller två. DS.

Medverkande: Paula Rosas, Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 02:28 - gäst in
 • 42:23 - gäst ut

#11. KÄNDIS-PT:N tHOMAS SKOGLUND

26 September, 2018

Denna veckan är poddtrion återigen samlad efter Martins mancold och det snackas bland annat om trions träningsmål och kontinuitet till gymmet. Men de gästas även av PT-Thomas, Thomas Skoglund, den allmänna kanonpersonen. Förutom att träna Sveriges humorelit, musiker och influencers är han även journalist på Aftonbladet och genom skrift vill han få hela Sverige i rörelse. Det snackas en hel del om träning, hur man kommer igång med träningen, hur man kan ta träningen vidare, ens egna träningsval samt hur man kan förhålla sig till kost och träning utan att bli en person som endast äter havregrynsgröt och tonfisk till middag.

Medverkande: Thomas Skoglund, Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 06:29 - gäst in
 • 46:37 - gäst ut

#10. Forne Crossfit atleten Andreas Sjöstrand om vegankost

12 September, 2018

I veckans avsnitt gästas Malin och Sara av den forne Crossfit atleten och en utav grundarna till Vici Athletics, men nu den växtätande energiknippen Andreas Sjöstrand. Det diskuteras och pratas om hur det är att träna och prestera på Games när man äter vegankost samt tips och trix på hur man kan tänka och förhålla sig till mat om man vill börja äta mer växtbaserad kost. Hoppas att ni står ut med att bara höra Malin och Sara pladdra på, Martin var tyvärr sjuk så de ville inte släppa in honom i poddstudion.

Medverkande: Andreas Sjöstrand, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 04:41 - gäst in
 • 49:20 - gäst ut

#09. Eventmastern Stefan Cederblad Staglianó

29 Augusti, 2018

Podvärdarna hänger kvar lite i eftersvettet från Crossfit Games och tillsammans med veckans gäst Stefan Cederblad Staglianó riktar in sig på Sveriges kommande Crossfit tävlingar: Gothia Prana Throwdown 8-9/9 och Fitnessfestivalen Throwdown 1-2/12. Det snackas om hur det är att driva ett eventföretag för Crossfit tävlingar när man själv inte är slaviskt frälst för sporten, hur det kom sig att Throwdown Events skapades, vad man ska tänka på om man vill anordna ett event och givetvist, vilken maträtt man inte får missa när man är i Kalifornien.

Medverkande: Stefan Cederblad Staglianó, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 03:29 - gäst in
 • 36:59 - gäst ut

#08. Eftersnack med Crossfit atleten Rikard Lanner

15 Augusti, 2018

Denna veckan är äntligen våra poddvärdar återsamlade efter semestern och de gästas av den snyggaste mustaschen som Crossfit Games någonsin har skådat - Rikard Lanner. Rikard tävlade i Crossfit Games i Masters 40–44 klassen som gick av stapeln 1 - 5 augusti och våra poddvärdar tar reda på varför han var tvungen att åka in till akuten bara några dagar innan tävlingen, hur han tänker kring kosten, hans förhållningssätt till crossfit och vad han kommer göra härnäst.

Medverkande: Rikard Lanner, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 06:03 - gäst in
 • 37:14 - gäst ut

#07 CrossFit Games aktuella Helena Falk

1 Augusti, 2018

I veckans avsnitt av podden får ni nöja er med Sara och Malins stämma, då Martin vandrar i alperna och dricker champagne. Sara och Malin gästas av Crossfit atleten Helena Falk som till helgen (1 aug - 5 aug) tävlar i CrossFit Games (VM i Crossfit). De tar pulsen på Helena och grottar ner sig i allt som berör Crossfit, hur hon hanterat sin knäskada, träningsupplägg, tankar kring tävlingen och slutligen får Malin svar på hennes stora fråga som hon grubblat så länge över.

Medverkande: Helena Falk, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 06:05 - gäst in
 • 40:17 - gäst ut

#06 MMA fightern Fannie Redman

18 Juli, 2018

Denna veckan gästas podden av MMA fightern Fannie Redman som ser till att alla stockholms influencers håller sig i form. Låt dig inte luras av hennes varma leende, i höstas vann Fannie amatör VM i MMA och hon har en mängd medaljer inom judo och brasiliansk jiu-jitsu. Fannie äger och driver kampsportslabbat som ligger på Östermalm i Stockholm, där hon tränar stora som små inom de olika kampsporterna. I dags poddavsnitt snackas det bland annat om hur det är att vara tjej i kampsports världen, hur hon ser på kost, utseende och sociala medier samt hur det är att träna influencers.

Medverkande: Fannie Redman, Martin Gilck, Sara Söderström & Malin Henriksson

Hållpunkter

 • 02:32 - gäst in
 • 39:28 - gäst ut

#05 Kostfrågor med Anki Sundin

4 Juli, 2018

I veckans avsnitt gästas våra sommarfräkniga podvärdar av den kompetenta, glada och populära näringsfysiologen Anki Sundin. Anki har inte bara en gedigen kunskap inom området näringslära som du kommer får ta stor del av i detta avsnitt, hon har även en stor portion humor, självdistans och egna intresse för styrketräning som gör att du kan relatera och hänga med och lära dig nya saker. Det pratas bland annat om rädslan för kolhydrater, om proteinhypen är befogad, hur mycket lightläsk man måste dricka för att det ska bli skadligt samt vad man ska tänka på om man äter en vegansk kost.

Medverkande: Anki Sundin, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 05:40 - gäst in
 • 01:06:05 - gäst ut

#04 Midsommarsurr

20 Juni, 2018

I dagens avsnitt får ni nöja er med att höra på podcastvärdarnas röster, tankar och funderingar kring vad de siktar in sig på, på midsommarbordet, träning under sommaren och semestern och hur de ser på alkohol.

Medverkande: Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 05:40 - gäst in
 • 01:06:05 - gäst ut

#03 Per Kasperi

6 Juni, 2018

I veckans avsnitt får vi möta den 25 år unga landslagsspelaren Per Kasperi som trots sin unga ålder redan har hunnit delta i tre stycken OS, samt flexat musklerna på Luciapokalen. Trots att Per Kasperi föddes med ryggmärgsbråck, spenderat gränslöst många timmar på sjukhus och inte kunde gå som liten, har träning alltid varit en del av hans liv. Hans funktionsnedsättning är inget som stoppar honom för att varje dag gå och träna, prestera och utvecklas.

Medverkande: Per Kasperi, Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 07:19 - gäst in
 • 38:22 - gäst ut

#02 Peter Bláha

23 Maj, 2018

I veckans avsnitt gästas podden av den mjukaste pansaren som våra värdar har träffat - Peter Bláha. Peter Bláha är kanske mest känd som den hårda, brutala, och våldsamma Gladiatorn Pansar i programmet Gladiatorerna, men hur mycket av denna karaktär är egentligen han själv? Vi pratar om hur det kom sig att han började träna, de vilda åren i Rugbylandslaget, Nutella genen, målet mot Crossfit games, alla hans företag som snart är lika många som Paolo Roberto samt att Peter avslöjar sin hemliga ingrediens till den godaste proteinshaken.

Medverkande: Peter Bláha, Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 03:00 - gäst in
 • 47:48 - gäst ut

#01 Pilot

4 Maj, 2018

I första avsnittet av podden presenterar värdarna sig själva och berättar om sitt hållningssätt till träning och hälsa. Håll utkik efter framtida avsnitt där värdarna kommer intervjua spännande hälsoprofiler.

Medverkande: Martin Gilck, Malin Henriksson & Sara Söderström

Hållpunkter

 • 03:00 - gäst in
 • 47:48 - gäst ut